Απειλούν τους υπεύθυνους του πάρκου που σκότωσαν καμηλοπάρδαλη

Απειλές κατά της ζωής τους δήλωσαν ότι δέχονται ο επιστημονικός διευθυντής και άλλα μέλη του προσωπικού του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης, οι οποίοι εχθές σκότωσαν μια νεαρή καμηλοπάρδαλη επειδή δεν είχε  "τέλειο" DNA και την τεμάχισαν μπροστά στα μάτια των επισκεπτών για... εκπαιδευτικούς σκοπούς!

"Δέχτηκα ευθείες απειλές εναντίον του ζωολογικού κήπου, εμού του ιδίου και της οικογένειάς μου", είπε ο διευθυντής του ιδρύματος Μπενγκτ Χολστ . Ένας άνθρωπος του τηλεφώνησε μέσα στη νύχτα του είπε ότι του αξίζει να πεθάνει, τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του.

Ένας εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου είπε ότι και άλλοι υπάλληλοι δέχτηκαν απειλές, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Μάριους σκοτώθηκε παρά τις εκκλήσεις χιλιάδων ανθρώπων που υπέγραψαν για να σωθεί. Τον τάισαν πρώτα με το αγαπημένο του σικαλίσιο ψωμί και μετά τον πυροβόλησαν. Μετά τη νεκροτομή, ένα μέρος από το πτώμα του στάλθηκε για μελέτη σε ερευνητικά προγράμματα ενώ το υπόλοιπο δόθηκε για τροφή σε άλλα ζώα του κήπου.

Παρα τη παγκόσμια κατακραυγή που προκάλεσε η εκτέλεση του Μάριους , ο Χολστ είπε ότι ήταν η σωστή απόφαση και τόνισε ότι θα το έκανε ξανά εάν χρειαζόταν.

Οι καμηλοπαρδάλεις του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης συμμετέχουν σε ένα διεθνές πρόγραμμα αναπαραγωγής στόχος του οποίου είναι διασφαλιστεί ότι ο πληθυσμός των ζώων αυτών στην Ευρώπη θα παραμείνει υγιής μέσω διασταυρώσεων μεταξύ ζώων που δεν έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.