Σταθερή υπέρ υποψηφιότητας Βουδούρη εμφανίζεται η Κουμουνδούρου

Αμετακίνητη φέρεται η ηγεσία της Κουμουνδούρου στην υποψηφίοτητα Βουδούρη, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε σε οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο. Οι αντιδράσεις αυτές βέβαια προέρχονται κυρίως από το "Αριστερό Ρεύμα" και τα ηγετικά κλιμάκια της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι μια έστω τακτική οπισθοχώρηση, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και σε άλλες περιφέρειες και Δήμους. Κρίσιμη πάντως είναι η σημερινή ημέρα, καθώς από μια σειρά επαφών θα εξαρτηθεί η στάση και του ίδιου του κ.Βουδούρη. 

Παρά τη δεδομένη στάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, νωρίτερα την απόσυρση της υποψηφιότητας του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου ζήτησε ουσιαστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "Δεν εμμένουμε στη λάθος επιλογή, ο ΣΥΡΙΖΑ εχει αποδείξει ότι είναι μεγάλο κόμμα που διορθώνει τα λάθη του". Την Κυριακή το βράδυ η νομαρχιακή επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ είπε «ηχηρό όχι» στην υποψηφιότητα Βουδούρη. Με συντριπτική πλειοψηφία (25 κατά, 8 λευκά και σημειωτέον καμία θετική ψήφο), η νομαρχιακή επιτροπή καταψήφισε την υποψηφιότητα που πρότεινε η ηγεσία του κόμματος, προκαλώντας έτσι ισχυρό πλήγμα στους σχεδιασμούς της Κουμουνδούρου. Όπως είπε η απόφαση της νομαρχιακής επιτροπής "Αποδεικνύει πόσο δημοκρατικά λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ... εγώ ήμουν αντίθετος. Δεν εμμένουμε στη λάθος επιλογή, ό,τι κάναμε με τον κ. Καρυπίδη, θα κάνουμε και με τον κ. Βουδούρη αν υπάρχει πρόβλημα. Μεγάλα κόμματα μεγάλες φουρτούνες, ο ΣΥΡΙΖΑ εχει αποδείξει ότι είναι μεγάλο κόμμα που διορθώνει τα λάθη του".

Πάντως, οι τοπικές αντιδράσεις δεν αλλάζουν τους σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το θέμα Βουδούρη - όπως και αυτό του Θόδωρου Καρυπίδη - θεωρείται ότι έχει ευρύτερες στρατηγικές και πολιτικές επιπτώσεις και ξεπερνά το βεληνεκές των τοπικών κομματικών οργανώσεων.