Α. Λοβέρδος: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την ευρωβουλή

Ο πρόεδρος της "Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα", Ανδρέας Λοβέρδος, λέει "ναι" στην Ελιά και για τη μάχη των εθνικών εκλογών, χωρίς όρους, αλλά με πολιτικές προϋποθέσεις για την ένωση όλων των κεντροαριστερών δυνάμεων.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο Α. Λοβέρδος ξεκαθαρίζει ακόμα  ότι δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος στο κοινό ευρωψηφοδέλτιο.

"Σε καμία περίπτωση δεν θα είμαι υποψήφιος για την ευρωβουλή. Το αρνήθηκα και το 2009. Όπως αρνήθηκα στο παρελθόν προτάσεις να είμαι υποψήφιος δήμαρχος, πρύτανης, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου κλπ. Δεν κατεβαίνω οπού γίνονται εκλογές" είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τον αν με την ένταξή του στην "ΕΛΙΑ" ξαναγυρνά στο ΠΑΣΟΚ, ο Α. Λοβέρδος ξεκαθαρίζει ότι "δεν πρόκειται για επιστροφή, προσχώρηση ή αφομοίωση σε κανέναν. Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα κρατά την αυτονομία και την αυτοτέλειά της μέσα στο νέο σχήμα της ελληνικής "ΕΛΙΑΣ".

" Μετά τις ευρωεκλογές, η ΕΛΙΑ πρέπει να πάρει σάρκα και οστά, προκειμένου να δώσουμε τη μάχη για τις εθνικές εκλογές" αναφέρει σε άλλο σημείο ο Πρόεδρος της "Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα".

Σε ερώτηση γιατί δεν αυτοδιαλύει το κίνημα του  για να προχωρήσουν όλοι στην ίδρυση ενός νέου και ενιαίου κόμματος, εάν και εφόσον συγκλίνει προγραμματικά με τους άλλους της "Ελιάς", ο Α. Λοβέρδος απαντά:
 
"Το να επισπεύδει κάποιος και να πιέζει ή να προεξοφλεί διαδικασίες αντικειμενικά δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Στη φάση αυτή βρισκόμαστε στο πρώτο βήμα. Χτίζουμε από την αρχή τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ μας, βρίσκουμε τον τρόπο συνεργασίας και οργάνωσής μας και τελικά το βηματισμό μας. Για όλα τα άλλα θα υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος και τόπος για να πάρουμε αποφάσεις".