Γούντι Άλεν: Εγώ δεν κακοποίησα ποτέ την Ντίλαν

Με το ίδιο... νόμισμα πλήρωσε την καταγγελία της υιοθετημένης κόρης της Μία Φάροου, Ντίλαν, στους New York Times ότι την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά όταν ήταν 7 ετών ο γνωστός σκηνοθέτης Γούντι Άλεν, απαντώντας μέσω της ίδιας εφημερίδας.

Ο Άλεν επιμένει ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι μυθοπλασίες της πρώην συντρόφου του, Μία Φάροου, με την οποία βρισκόταν τότε σε δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια των παιδιών τους.
 
“Εγώ δεν κακοποίησα ποτέ την Ντίλαν”, γράφει ο Άλεν. “Την αγάπησα και ελπίζω κάποια στιγμή να αντιληφθεί πως έχει απομακρυνθεί από έναν στοργικό πατέρα και εξαπατηθεί από τη μητέρα της, η οποία νοιάζεται περισσότερο για το πώς θα ξεσπάσει το θυμό της παρά για την ευημερία της κόρης της”.

Ο Άλεν κατηγορεί ακόμα τη Μία Φάροου ότι παρά τις προσπάθειές του δεν του έχει επιτρέψει ποτέ από τότε να ξαναδεί την Ντίλαν, που “λάτρευα και ήμουν πολύ κοντά της”

“Κανείς δε θέλει να αποθαρρύνει τα θύματα κακοποίησης να μιλήσουν, αλλά πρέπει κανείς να έχει στο νου του ότι κάποιες φορές υπάρχουν άνθρωποι που κατηγορούνται άδικα και ότι και αυτό είναι ένα τραγικά καταστροφικό πράγμα”, υποστηρίζει ακόμα ο διάσημος σκηνοθέτης.