Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το αλάθητο

Στα επίσημα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία συλλέγουν τις απαραίτητες πληροφορίες και, “αν τα πράγματα είναι όπως φαίνονται, θα παρθούν οι ορθές αποφάσεις”, παρέπεμψε για την υπόθεση της υποψηφιότητας του Θεόδωρου Καρυπίδη για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

“Εμείς δεν έχουμε το αλάθητο”, τόνισε ο κ. Παππάς, που κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι βλέπει πως είναι αδύνατο να κερδίσει στις ευρωεκλογές και προσπαθεί με αντιπερισπασμούς να αλλάξει την ατζέντα. Ερωτηθείς σχετικά με την καθυστέρηση στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα υποστηρίξει τελικά την υποψηφιότητα Καρυπίδη, απάντησε πως τα όργανα του κόμματος λαμβάνουν αποφάσεις με τους δικούς τους ρυθμούς, και όχι με βάση τις δημοσιογραφικές ανάγκες.

Σχολίασε μάλιστα πως η Νέα Δημοκρατία επέδειξε “δυσεξήγητη ενοχή” σε φαινόμενα ρατσισμού και αντισημιτισμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα του Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος είχε μιλήσει για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του Οδυσσέα Βουδούρη στην περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Παππάς υποστήριξε πως αντίστοιχες αντιδράσεις είχαν προκληθεί και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει παλαιότερα τον Αλέξη Μητρόπουλο και δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο, ενώ για την κριτική που είχε ασκήσει σε παλιότερες δηλώσεις του ο Οδυσσέας Βουδούρης στον Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε: “Ε, δε μας έλεγε και γομάρια και απατεώνες, όπως έλεγε ο Ροντούλης για τη Νέα Δημοκρατία”.

Υπερασπίστηκε εξάλλου την πολιτική ανοίγματος σε όλες τις αριστερές δυνάμεις, μέχρι και στη σοσιαλδημοκρατική αριστερά, υπογραμμίζοντας πως “αυτή η πολιτική μας πήγε από το 4% στο 27%”.