Δέκα εναλλακτικοί προορισμοί για του Αγίου Βαλεντίνου

Σοκολάτες, σουίτες γεμάτες τριαντάφυλλα, αμμώδεις παραλίες. Η αγάπη σας είναι μοναδική και για να αποφύγετε τα κλισέ της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, σας προτείνουμε δέκα εναλλακτικές επιλογές για μια αξέχαστη ρομαντική εμπειρία.

Όποιες κι αν είναι οι επιλογές σας, το Lonely Planet σας δίνει τη λύση!

Για τους λάτρεις των ζώων: Tromso, Νορβηγία

Αν αγαπάτε τα ζώα και γνωρίσατε τον μεγάλο σας έρωτα όταν τα λουράκια των σκύλων σας μπλέχτηκαν, τότε η ιδανική απόδραση για την Ημέρα των Ερωτευμένων πρέπει να περιλαμβάνει επαφή με ζώα.

Τα αγροκτήματα σκυλιών Husky αφθονούν στη Νορβηγία και η Villmarkssenter στο Tromso είναι το μέρος που θα αγκαλιάσετε φιλικό κουτάβια και τους αγαπημένους σας, φυσικά. Μπορείτε, επίσης, να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο των Άλπεων πάνω σε ένα έλκηθρο που το σέρνουν αυτά τα πανέμορφα ζώα.

Δεν έχουμε ξεχάσει τους λάτρεις της γάτας. Το τέλειο ρομαντικό διάλειμμα για εσάς μπορεί να περιλαμβάνει τη Hello Kitty και το περίφημο καφέ για γάτες στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Για όσους αγαπούν την αδρεναλίνη: Krabi, Ταϊλάνδη

Αν η σκέψη ενός γεύματος υπό το φως των κεριών ή μιας θεραπείας spa για δύο σας φαίνεται βαρετή, επιλέξτε κάτι πιο ανατρεπτικό για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Το Krabi στη δυτική ακτή της νότιας Ταϊλάνδης σας προσφέρει μια μοναδική περιπέτεια.

Σε διάστημα λίγων ημερών μπορείτε να αναρριχηθείτε σε σπηλιές, να περπατήσετε μέσα από δάση, να κάνετε κανό, οδοιπορικό σε ζούγκλες οδοιπορικό και να επιχειρήσετε quad biking. Επισκεφθείτε το www.truevoyage.com για μια βόλτα με θέα στην παραλία Railay ( για όσους τολμούν να κοιτάξουν κάτω ) ή εξερευνήστε το μονοπάτι των δασών προς το Tiger Cave Temple.

Για τους εξαρτημένους από την τηλεόραση

Έχετε γαλουχήσει την αγάπη σας με τηλεοπτικές σειρές, αντί για εμπειρίες γεμάτες περιπέτεια; Σηκωθείτε από τον καναπέ και ανακαλύψτε τα μέρη που γυρίστηκαν τα αγαπημένα σας σήριαλ. Οι μελλοντικές σας βραδιές τηλεόρασης θα έχουν πλέον άλλη χάρη, γνωρίζοντας ότι είδατε από κοντά, για παράδειγμα, τα κάστρα της Βόρειας Ιρλανδίας, που εμφανίζονται στην επιτυχημένη σειρά “Game of Thrones”.

Για βαθιά ρομαντικούς: Carcassonne, Γαλλία

Έχει περάσει από το μυαλό σας η σκέψη ότι εσείς και ο σύντροφος σας θα μπορούσατε άνετα να είχατε γεννηθεί σε μια άλλη εποχή, όταν οι κορσέδες ήταν σφιχτοί, οι πανοπλίες καλογυαλισμένες και οι αίθουσες χορού γεμάτες κόσμο;

Ο ιδανικός προορισμός για εσάς είναι η παραμυθένια πόλη Carcassonne της νότιας Γαλλίας, μια από τις λίγες οχυρωμένες μεσαιωνικές πόλεις, των οποίων έχουν διατηρηθεί οι οχυρώσεις και το παλαιό μεσαιωνικό κέντρο. Περιπλανηθείτε με το ταίρι σας στους μεσαιωνικούς της πύργους και νιώστε για λίγο ιππότες και πριγκίπισσες μιας άλλης εποχής.

Για παρατήρηση αστεριών: Χαβάη

Το σύμπαν είναι τεράστιο, αλλά με κάποιο τρόπο ο ένας βρίσκει τον άλλον. Οι καιρικές συνθήκες της Χαβάης και η ξαστεριά κάθε βράδυ δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για να εντοπίσετε τη θέση σας στο σύμπαν και να θαυμάσετε τα αμέτρητα αστέρια και αστερισμούς.

Στο αστεροσκοπείο του Mauna Kea διοργανώνονται δωρεάν βραδιές παρατήρησης αστερισμών, όπου με τις συμβουλές εμπειρογνωμόνων θα ζήσετε μια απόλυτα ρομαντική εμπειρία, στη σκιά του μεγαλύτερου τηλεσκοπίου του κόσμου.

Για τους λάτρεις της μουσικής: Σκανδιναβία

Αν η μουσική θρέφει την αγάπη σας, προσαρμόστε το ταξίδι του Αγίου Βαλεντίνου με τους αγαπημένους σας ήχους. Στη Σκανδιναβία θα ανακαλύψετε μια πληθώρα φεστιβάλ μουσικής τον Φεβρουάριο. Στο ρομαντικό σκηνικό της Στοκχόλμης θα απολαύσετε το σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου, το Sonar Festival, το οποίο διοργανώνεται τις ίδιες μέρες και στο Ρέικιαβικ, αλλά και σε άλλες πόλεις.

Περάστε τα σύνορα με τη Νορβηγία για να παρακολουθήσετε το φεστιβάλ Blastfest μία εβδομάδα αργότερα. Όσο για τους λάτρεις της τζαζ το φεστιβάλ τέχνης Frost στην Κοπεγχάγη είναι η ιδανική επιλογή.

Για τους λάτρεις της μπύρας: Πόρτλαντ, Όρεγκον

Αν τα τριαντάφυλλα και το κόκκινο κρασί σας αφήνουν αδιάφορους, κατευθυνθείτε στο Πόρτλαντ, όπου χτυπά η καρδιά του πορτοκαλί νέκταρ. Το περήφανα εκκεντρικό Πόρτλαντ υπήρξε πρωτεύουσα της βιομηχανίας μπύρας για δεκαετίες, συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ζυθοποιίες στον κόσμο.

Επισκεφθείτε τα ζυθοποιεία της περιοχής, αν θέλετε να έχετε άποψη για όλα τα είδη μπύρας και δοκιμάστε Brewvana ή Brewbus.

Για ένα καρναβάλι – εμπειρία ζωής: Βενετία, Ιταλία

Το πιο διάσημο και φαντασμαγορικό καρναβάλι στον κόσμο λαμβάνει χώρα κάθε Φεβρουάριο ανάμεσα στα εντυπωσιακά κτίρια και τις πλατείες της Βενετίας. Φορέστε μια ενετική μάσκα, μοναδικά κοστούμια και αφήστε την παραμυθένια ατμόσφαιρα να σας παρασύρει.

Θα δείτε πομπές από γόνδολες, κομψά κοστούμια εποχής και υπαίθριο θέατρο, ενώ το αποκορύφωμα της γιορτής είναι το περίφημος Gran Ballo delle Maschere, ο χορός των μεταμφιεσμένων.

Για βιβλιοφάγους: Cambridge, Αγγλία

Εάν η αγάπη σας άνθισε με την πεζογραφία τότε χρειάζεστε ένα διάλειμμα με πνευματική επιρροή. Πού καλύτερα, λοιπόν, από μία από τις πιο ιστορικές πόλεις με πανεπιστήμια της Αγγλίας; Στο Cambridge αναδείχθηκαν διανοούμενοι όπως ο John Milton, ο Ισαάκ Νεύτων και ο Stephen Hawking στα πάνω από 800 χρόνια της ιστορίας του και οι ακαδημαϊκές συζητήσεις εξακολουθούν να ηχούν σε όλα τα σημεία της πόλης.

Μια ρομαντική βαρκάδα θα σας μεταφέρει στο παρελθόν, περνώντας από το παρεκκλήσι του King' s College και κάτω από τη Γέφυρα των Στεναγμών, με οδηγό σας ένα από τα σύγχρονα βλαστάρια του Cambridge ( πολλοί από τους οδηγούς είναι εν ενεργεία φοιτητές ).

Για απομόνωση: Τασμανία

Πολλοί από εμάς ευχαρίστως θα έβαζαν τις μπότες πεζοπορίας για να ξεφύγουν από το φρου-φρου του Αγίου Βαλεντίνου. Κατάλληλο μέρος για απομόνωση είναι το Εθνικό Πάρκο Cradle Mountain στο νησί της Τσαμανίας. Ακόμη και μια πεζοπορία μισής ημέρας θα σας δώσει μια γεύση από την απομακρυσμένη ομορφιά αυτού του προορισμού.

Αν είστε έμπειροι πεζοπόροι μην χάσετε την πρόκληση του Overland Track. Με την επιβλητική σιλουέτα του όρους Cradle Mountain να σας περικυκλώνει σε ένα παραμυθένιο σκηνικό με λίμνες, θα αισθανθείτε τα μόνα δυο άτομα πάνω στη Γη.