Προς απόσυρση Καρυπίδη οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ

Προς απόσυρση της υποψηφιότητας του Θοδωρή Καρυπίδη φέρεται να οδηγείται με τις αποκαλύψεις για τις ακραίες θέσεις του η ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Η αναβολή της συνεδρίασης της Πολιτικής γραμματείας που ήταν προγραμματισμένη για χθες, Τετάρτη, και η πραγματοποίησή της σήμερα, με το πρόσχημα ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στην Κεφαλονιά, δείχνει το κλίμα που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρωτίστως για την υποψηφιότητα Καρυπίδη.

"Το "πάθημα" με την υποψηφιότητα Καρυπίδη, ας μας γίνει μάθημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται συμμαχίες. Με αξιολόγηση όμως, προσοχή και συλλογικότητα" έγραψε στο twitter ο Δ. Παπαδημούλης. Ο Ευ. Τσακαλώτος από την πλευρά του επεσήμανε ότι και τα μισά να ισχύουν από όσα λέγονται, ο κ. Καρυπίδης δεν έχει θέση στο κόμμα...

Συνεργάτες του πρόεδρου του κόμματος τάσσονται υπέρ της απόσυρσης της συγκεκριμένης υποψηφιότητας. Σημειώνεται ότι ο ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας είχε προτείνει την υποψηφιότητα Καρυπίδη.

Μετά τα δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Πέτρο Λάμπρο και Μάνια Μπαρσέφσκι που τάχθηκαν χθες υπέρ της αντικατάστασης του Θ. Καρυπίδη, στην ίδια γραμμή εμφανίστηκε χθες και η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό να διεξαχθεί έτσι κι αλλοιώς την Τετάρτη, αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί τελικά την Πέμπτη όπου, παρουσία του Αλ. Τσίπρα, αναμένεται να επανασυζητηθούν οι επίμαχες υποψηφιότητες, ενώ ο Δ. Βίτσας, Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κώστας Πουλάκης, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, θα επισκεφθούν την ίδια μέρα (Πέμπτη) την Κοζάνη, όπου θα έχουν συναντήσεις με τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως γνωστόν, η Αριστερή Πλατφόρμα είχε εξαρχής αντιταχθεί για πολιτικούς λόγους στην υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη αλλά και του Θοδ. Καρυπίδη και είχε προκαλέσει μείζον θέμα στην πρόσφατη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας τόνιζαν ότι αν οι αμφισβητήσεις της είχαν εισακουστεί από την πλειοψηφία της ΚΕ, θα είχαν αποφευχθεί οι σημερινές δυσχέρειες.

Στο μεταξύ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν συνέντευξη που πήρε ως δημοσιογράφος ο Θοδ. Καρυπίδης από τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής ,τον τρόπο που διεξήχθη αυτή η συνέντευξη αλλά και δηλώσεις του Θ. Καρυπίδη μέσω facebook για θέματα που συνδέονται με τους μετανάστες πράγματα που κατά την Αριστερή Πλατφόρμα δεν ήταν γνωστά όταν συνεδρίαζε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, το κύμα των αντιδράσεων στην υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη, πέραν αυτής του Οδ. Βουδούρη, μεγεθύνεται.

Μάλιστα μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής του κόμματος Θ. Μπαλάφας σημείωσε: "Αν εγώ είχα κανάλι δεν θα καλούσα τον Κασιδιάρη" και πρόσθεσε για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας: "Δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν τα είδε κανείς αυτά".

Στο Facebook ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία έγραψε για τη σύλληψη της Χρυσής Αυγής ένα σχόλιο που προκάλεσε σχόλια, ειδικά για τους λαθρομετανάστες και τα νοσοκομεία: "Τώρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στην στενή, ο Ελληνικός λαός θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, θα έχει λύσει όλα τα προβλήματα του και ευτυχισμένος θα απολαμβάνει την σωτηρία της δημ(ι)οκρατία τους. Οι φόροι θα μειωθούν δραστικά, οι μισθοί θα γίνουν βιώσιμοι, οι θέσεις εργασίας θα έρχονται κατά χιλιάδες, (ο Βενιζέλος υποσχέθηκε... 900.000 θέσεις εργασίας ), τα νοσοκομεία θα ανοίξουν για τον κόσμο και όχι μόνο για τους λαθρομετανάστες, τα σχολεία θα έχουν αρκετούς καθηγητές για να διδάξουν και προπαντός τα Εθνικά μας θέματα θα επιλυθούν με τον καλύτερο τρόπο. Καλό μεσημέρι !" Επίσης αίθηση προκάλεσαν σχόλια για τους Εβραίους.