Αντιδρά κατά του Καρυπίδη η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή

Τον αποτροπιασμό της για τις “αντισημιτικές δηλώσεις” του υποψηφίου για τη θέση του περιφερειάρχη στη Δυτική Μακεδονία του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές, Θεόδωρου Καρυπίδη, εκφράζει η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee) με σημερινή ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κ. Καρυπίδης υποστήριξε πως το όνομα του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα ΝΕΡΙΤ έχει “εβραϊκές ρίζες” και ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης ήταν μια “πράξη που απειλεί την Ελλάδα”.

Διαβάστε: Καρυπίδης: Είμαι στρατιώτης της ανατροπής – Τι είπε για Χ.Α. και... Εβραίους

Ο Ντέιβιντ Χάρις, εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής, υποστηρίζει ότι οι “εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού στην Ελλάδα προέρχονται όχι μόνο από την Χρυσή Αυγή της άκρας δεξιάς, αλλά επίσης και από το Facebook του Θεόδωρου Καρυπίδη, που καταδεικνύει την άκρα αριστερά”.

Ο ίδιος κάνει αναφορά στην ίδρυση της ΝΕΡΙΤ το περασμένο καλοκαίρι, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε την Ελληνική Ραδιοτηλεόραση, σημειώνοντας ότι ο Καρυπίδης ισχυρίζεται ότι το ακρωνύμιο του νέου σταθμού συνδέεται με την εβραϊκή λέξη για το κερί -Ner- και ότι “τα αναμμένα κεριά κατά τη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής του Χάνουκα γιορτάζουν την εβραϊκή νίκη πάνω από την αρχαία Ελλάδα”. Επίσης, γίνεται λόγος για τους ισχυρισμούς του Καρυπίδη, όπως παρουσιάστηκαν στο Facebook, για το άναμμα των κεριών (Nerit) στην επτάφωτη λυχνία των Εβραίων από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά την επίσκεψή του στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης, για την οποία ο Καρυπίδης έγραψε: “Οργανώνει μια νέα Χάνουκα κατά των Ελλήνων”.

Ο κ. Χάρις δηλώνει ότι το “μαστίγωμα μέχρι μίσους κατά των Εβραίων, για όλα τα είδη των φερόμενων συνωμοσιών, είναι μια γνωστή, για πολύ καιρό, τακτική των πολιτικών εξτρεμιστών, με τίποτα εποικοδομητικό να προσφέρουν στα θέματα της πραγματικής ζωής που αντιμετωπίζει η χώρα τους”, προσθέτοντας ότι “η έρευνα αποκαλύπτει, επίσης, για άλλη μια φορά ότι, για όλες τις δήθεν διαφορές τους, άκρα δεξιά και αριστερά, οι πολιτικοί μπορούν να έχουν περισσότερα κοινά από ό,τι διαφορετικά θα μπορούσαν να παραδεχτούν -την ικανότητα στο τυφλό μίσος, τη μισαλλοδοξία και την δημαγωγία”.