Δε θα πληρώσουν το “χαράτσι” του 2014 οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς

Με εντολή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, και μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς δεν θα πληρώσουν το “χαράτσι” του 2014.

Αυτό ανακοίνωσε από το σεισμόπληκτο νησί ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι σχετικό αίτημα είχε τεθεί προς την κυβέρνηση από τις αυτοδιοικητικές αρχές της περιοχής.

Για το θέμα της ανακούφισης των σεισμόπληκτων, τηλεφωνική συνομιλία είχαν σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εν όψει της διυπουργικής σύσκεψης για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, με τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπουργείων, έτσι ώστε να υπάρξει άμεση και αποτελεσματική αποκατάσταση των πληγέντων και των υποδομών στην Κεφαλονιά, κατά τα πρότυπα των σχεδίων που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν για την ανασυγκρότηση σεισμόπληκτων περιοχών.

Ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε, επίσης, τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Παρίση και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στο δοκιμαζόμενο από τους σεισμούς νησί.