Δένδιας: Αντιμετωπίζουμε αποφασιστικά όλες τις τουρκικές προκλήσεις

Δένδιας: Αντιμετωπίζουμε αποφασιστικά όλες τις τουρκικές προκλήσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του

Η τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Λυκ Λε Ντριάν, στο Παρίσι.

Όπως είπε αμέσως μετά ο κ. Δένδιας «είχα την ιδιαίτερη χαρά να συναντηθώ με τον Γάλλο συνάδελφο μου, τον κ. Ζαν Λυκ Λε Ντριάν, με τον οποίο συζητήσαμε για την εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας και πρωτίστως, για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στη Μεσόγειο. Θέμα που έθιξα ασφαλώς και στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο παρέστην από κοινού με το Γάλλο συνάδελφό μου. Το θέμα τέθηκε και κατά την τηλεδιάσκεψη που είχαμε με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, κ. Μάικ Πομπέο».

Ευχαρίστησε δε τη «φίλη και σύμμαχο Γαλλία για τη σταθερή της στήριξη, η οποία εκδηλώθηκε και από τους ευρωπαίους συναδέλφους μου. Επαναλαμβάνω ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται αταλάντευτα για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή μας, αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά όλες τις τουρκικές προκλήσεις».