Χωρίς χρίσμα από κόμμα οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΔΣΑ

Χωρίς επίσημο χρίσμα από κανένα κόμμα διεκδικούν τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας επτά συνδυασμοί με υποψήφιο πρόεδρο, έξι συνδυασμοί χωρίς υποψήφιο πρόεδρο, ένας μεμονωμένος υποψήφιος και 280 υποψήφιοι σύμβουλοι.

Στις δικηγορικές εκλογές της Αθήνας που θα διεξαχθούν στις 23 και 24 Φεβρουαρίου οι επτά συνδυασμοί που έχουν υποψήφιο πρόεδρο είναι: 1) Κοινωνία των Δικηγόρων με υποψήφιο πρόεδρο το σημερινό πρόεδρο του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλο ΝΔ , 2) Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων με υποψήφιο πρόεδρο τον Άγγελο Βρεττό ΚΚΕ, 3) Δημοκρατική Συμπαράταξη Δικηγόρων με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Γαλετσέλλη , 4) Αυτόνομοι Μαχόμενοι Δικηγόροι με υποψήφιο πρόεδρο τον Γεώργιο Μαραγκό, 5) Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας με υποψήφιο πρόεδρο τον Βασίλειο Παπαστεργίου ΣΥΡΙΖΑ, 6) Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας με υποψήφιο πρόεδρο τον Γεώργιο Παριανό και Ανεξάρτητη Πρόταση με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Περάκη ΠΑΣΟΚ. Ακόμη, στις εκλογές του ΔΣΑ κατέρχεται ως υποψήφιος πρόεδρος χωρίς συνδυασμό ο Βασίλης Αλεξανδρής ΠΑΣΟΚ. Οι έξι συνδυασμοί που κατέρχονται στις εκλογές χωρίς υποψήφιο πρόεδρο είναι: 1) Ενιαίο Ψηφοδέλτιο – Erga Omnes – Ώρα Ευθύνης – Δικηγορική Ανανέωση, ΠΑΣΟΚ. 2) Ενωμένοι Δικηγόροι, ΠΑΣΟΚ 3) Θέμιδος Μέτωπο, 4) Μέτωπο Δικηγορικής Αντίστασης, 5) Νέα Γενιά Δικηγόρων και 6) Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικό της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης του ΔΣΑ είναι η πολυδιάσπαση στο χώρο του ΠΑΣΟΚ καθώς και το γεγονός ότι κανένας από τους υποψηφίους δεν κατεβαίνει με επίσημο χρίσμα από πολιτικό κόμμα. Μάλιστα, αρκετοί υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων τους ως ανεξάρτητοι.

Η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων έληξε στις 31 -1-2014 , οπότε και επίσημα άνοιξε η προεκλογική αυλαία για τον ΔΣΑ, όπως και για τους άλλους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας.