Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία

H κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία εκτιμά ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος υποστηρίζει ότι η πτώση της δεν θα οφείλεται σε εσωτερικούς παράγοντες στη χώρα, αλλά στις εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

Μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο κ. Κουτσούμπας επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ο οπουρτουνισμός πάει μαζί με τον καιροσκοπισμό, τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Άλλωστε, το "χούι" δεν κόβεται».

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εκτιμά πως «εκδηλώνεται η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, όχι μόνο με το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με την αναμόρφωση της κεντροαριστεράς, γιατί χρειάζονται κάπως πιο σταθερά κυβερνητικά σχήματα συνεργασίας».

 
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ανόδου της Χρυσής Αυγής, σε ποσοστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κύριος Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν εφησυχάζει, θεωρώντας ότι ξεμπέρδεψε από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Τόνισε μάλιστα ότι "η Χρυσή Αυγή θα αποδυναμώνεται διαρκώς, όσο θα αποκαλύπτεται ο πραγματικός της χαρακτήρας".