Αποχαιρετάει το NBA o Ντέιβιντ Στερν

Μετά από τριάντα χρόνια στην προεδρία του ΝΒΑ, ο Ντέιβιντ Στερν αποφάσισε να αποχωρήσει, σε ηλικία 71 ετών. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του κορυφαίους πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης στον κόσμο, άφησε τη θέση του στον μέχρι πρότινος βοηθό του, Άνταμ Σίλβερ. Ο 51χρονος Σίλβερ ήταν ειδικός σύμβουλος του Στερν τα τελευταία χρόνια.

Η αποχώρηση του Στερν από την προεδρία του ΝΒΑ, έδωσε τροφή για νέα διαμάχη μεταξύ των φιλάθλων του πρωταθλήματος, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που τον κατηγορούν πως δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε το άθλημα, κατά τη θητεία του. Οι επικριτές του Στερν τονίζουν πως το μόνο που τον ενδιέφερε είναι το οικονομικό της λίγκας και τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των ομάδων και όχι το πώς θα γίνει καλύτερο το άθλημα.

Ο Στερν κατάφερε να πολλαπλασιάσει τα έσοδα του ΝΒΑ, ενώ κατά τη διάρκεια της θητείας του κατάφερε να μετατρέψει το αμερικανικό πρωτάθλημα, στο καλύτερο του κόσμου αυτή τη στιγμή. Επίσης, οι επικριτές του στέκονται και στη στάση, που κράτησε στα δυο λοκ άουτ του 1998 και του 2011, καθώς τότε κατηγορήθηκε πως τάχθηκε εναντίον των παικτών, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των μετόχων.

πηγή: novasports.gr

Σχετικά Tags
NBA