Ένα πραγματικά απόκοσμο τουριστικό θέρετρο

Στη μακρινή Καμπότζη, υπάρχει ένα παλιό θέρετρο που συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να προκαλέσει το ενδιαφέρον κάθε ανήσυχου ταξιδιώτη. Είναι εγκαταλελειμμένο, έχει μακρά ιστορία και είναι επισκέψιμο.

Το θέρετρο BokorHill στο Kampot της νότιας Καμπότζης, βρισκόταν υπό γαλλική διοίκηση, χτίστηκε από ντόπιους υπηρέτες και ολοκληρώθηκε το 1925. Κατά την κατασκευή του υπολογίζεται ότι πέθαναν περίπου 1000 Καμποτζιανοί.

Το BokorPalace ήταν ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο και καζίνο της εποχής, που διέθετε μεταξύ άλλων καταστήματα, ταχυδρομείο και διαμερίσματα προς ενοικίαση. Χρησιμοποιείτο ως ένα ήρεμο καταφύγιο από τη θορυβώδη πρωτεύουσα Πνομ Πενχ αλλά τη δεκαετία του 1940 και με την έλευση του πολέμου το BokorHill εγκαταλείφθηκε. Τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 η τοποθεσία χρησίμευσε ως θέρετρο για τους εύπορους Χμερ αλλά τη δεκαετία του ’70 το μέρος εγκαταλείφθηκε εκ νέου. Σήμερα, τα κτίρια στέκουν αναδύοντας απόηχους διάφορων εποχών, ελκύοντας τόσο τουρίστες όσο και επαγγελματίες φωτογράφους. Το BokorHill βρίσκεται μέσα σε ένα εθνικό πάρκο και είναι προσβάσιμο (όχι εύκολα) μέσω μοτοσικλέτας.