Απόλυτο φαβορί η Χίλαρι για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Η Χίλαρι Κλίντον συντρίβει όλους τους πιθανούς ανταγωνιστές της στην καταγραφή της πρόθεσης ψήφου για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, όπως δείχνει μια δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ, και παρόλο που η ίδια μέχρι σήμερα αρνείται ότι θα είναι υποψήφια.

Η πρώην ΥΠΕΞ συγκεντρώνει το 73% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 12% που συγκεντρώνει ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και 8% η γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη Ελίζαμπεθ Ουόρεν. 

Το χάσμα μεταξύ της Κλίντον και των πιθανών ανταγωνιστών της “είναι το μεγαλύτερο που έχει ποτέ καταγραφεί σε μία δημοσκόπηση σε τέτοια χρονική στιγμή τα τελευταία 30 χρόνια” που διεξάγονται οι έρευνες της Ουάσιγκτον Ποστ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Αντίθετα, η κούρσα για το χρίσμα μοιάζει να είναι πιο αμφίρροπη στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών.  Ένας από τους επικρατέστερους υποψηφίους, ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι, υπέστη πλήγμα στη δημοτικότητά του εξαιτίας του σκανδάλου Bridgegate, όταν συνεργάτες του  φέρονται να έκλεισαν πολλές οδούς πρόσβασης σε μια γέφυρα, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Ο Κρίστι – που καταλάμβανε την πρώτη θέση μεταξύ των υποψηφίων- έπεσε στην τρίτη θέση, συγκεντρώνοντας 13%.

Πρώτος στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 20%, αναδεικνύεται στην έρευνα  ο Πολ Ράιαν, ένας νέος γερουσιαστής από το Ουισκόνσιν και πρώην υποψήφιος για την αντιπροεδρία του αντιπάλου του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα το 2012, Μιτ Ρόμνεϊ.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Τζεμπ Μπους, ο μικρότερος αδελφός του πρώην προέδρου Τζορτζ Ουόκερ Μπους και πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, με ποσοστό 18%.