Στουρνάρας κατά πρώτου μνημονίου και πολλαπλασιαστών

Για σημαντικά λάθη στο πρώτο μνημόνιο, τα οποία είχαν ολέθριες συνέπειες για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία, μίλησε στους ελεγκτές της τρόικας ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στη συνάντηση που είχε μαζί τους.

Ο Γιάννης Στουρνάρας αναφέρθηκε ειδικότερα στους λανθασμένους πολλαπλασιαστές που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει παραδεχθεί πως χρησιμοποιήθηκαν για την κατάρτιση του ελληνικού προγράμματος, και στις επανειλημμένα λανθασμένες προβλέψεις για επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ υποστήριξε ακόμα πως η απόφαση για την αναδιάρθρωση χρέους (PSI) άργησε πάρα πολύ να ληφθεί, προκαλώντας επιπλέον προβλήματα στη χώρα.

Ο υπουργός Οικονομικών “κάρφωσε” ακόμα την τρόικα για τις λανθασμένες προβλέψεις της για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Από την πλευρά του, ο εκ των εισηγητών της έκθεσης ελέγχου της τρόικας, Λιεμ Χόανγκ Νγκονγκ, δήλωσε αποφασισμένος να μη συναινέσει σε μία έκθεση που θα είναι θετική για την τρόικα, προσδιορίζοντας την οριστικοποίηση του τελικού κειμένου για τον ερχόμενο Μάρτιο ή Απρίλιο.