Σοκαριστικό βίντεο: “Στην Ελλάδα οι μετανάστες είναι μόνο αριθμοί”

Σκληρή κριτική στον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας χειρίζεται το θέμα των μεταναστών και την εισβολή τους στα ελληνικά σύνορα, ασκεί με ρεπορτάζ της η Deutche Welle.

Στο ρεπορτάζ περιλαμβάνεται βίντεο με συγκλονιστικές εικόνες σύλληψης μεταναστών από το λιμενικό σώμα, αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισής τους στη χώρα μας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η Ελλάδα εξακολουθεί να παραπαίει από τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης και κανείς δεν ξέρει καλύτερα τη σημασία της, από τους φτωχότερους των φτωχών στην Ελλάδα: εκείνους που έχουν ζητήσει άσυλο εκεί.

Ανθρωποι από τη Συρία ή το Αφγανιστάν ακολουθούν το δρόμο προς την Ελλάδα μέσω Τουρκίας, ελπίζοντας να γίνουν δεκτοί από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι η ελληνική ακτοφυλακή αντιμετωπίζει αυτούς τους ανθρώπους όχι ως αιτούντες άσυλο, αλλά ως παράνομους μετανάστες.

Το στοιχείο που συγκλονίζει περισσότερο όμως είναι πως όταν βρεθεί κάποιος μετανάστης νεκρός, θάβεται ως ανώνυμος, ενώ τη θέση του ονόματός καταλαμβάνει ένας αριθμός.
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε την ελληνική αστυνομία και την ακτοφυλακή για συστηματικές παραβιάσεις του δικαίου της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα χορηγεί άσυλο σε περίπου 1% συνόλου των προσφύγων στο έδαφός της, αριθμός που αποτελεί και το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.