Μεταμελημένος ο Πακιστανός που κακοποίησε τη Μυρτώ

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο της Σύρου, τη στιγμή που έχει αρχίσει η δίκη του Πακιστανού βιαστή της Μυρτούς, του κοριτσιού που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Ο Αχμέτ Βακάς βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και η μητέρα του άτυχου κοριτσιού βρίσκεται στο δικαστήριο για να παρακολουθήσει από κοντά την ακροαματική διαδικασία.

Η Μαίρη Κοτρώτσου έχει ζητήσει την καταδίκη του δράστη και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επεδίωξε να πλησιάσει το δράστη την ώρα που οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στην αίθουσα, ωστόσο, αυτό απετράπη από τους ίδιους τους άνδρες της Αστυνομίας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα protothema.gr.

Ο ίδιος ο Βακάς δήλωσε: "Δέχομαι όλες τις κατηγορίες! Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Μυρτούς για ο,τι έχω κάνει".

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η δικηγόρος του Πακιστανού ζήτησε να υπολογιστεί η ηλικία του, καθώς δεν είχε συμπληρώσει το 25ο έτος όταν διέπραξε το φριχτό έγκλημα και ζήτησε να διαφοροποιηθεί η πράξη του βιασμού από την κλοπή του κινητού τηλεφώνου της κοπέλας, του οποίου η αξία δεν υπολογίζεται άνω των 100 ευρώ.

"Εάν όσοι είναι κάτω των 25 χρόνων πρέπει να έχουν ελαφρυντικά αφού σκοτώσουν, τότε όλοι οι έφηβοι μπορούν να γίνουν δολοφόνοι! Δεν μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα από μια γυναίκα!", ξέσπασε η μητέρα της Μυρτούς. Επίσης, πρόσθεσε: "Το κινητό του παιδιού μου ήταν αξίας άνω των 150 ευρώ και αγορασμένο περίπου μια εβδομάδα πριν ως δώρο γιατί αν και 15 χρόνων τότε, είχε πάρει το Proficiency".

Ο δράστης είχε μεταφερθεί από τα ξημερώματα της Τρίτης στα δικαστήρια και κρατούνταν σε διπλανή αίθουσα από εκείνη όπου διεξάγεται η δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η Μυρτώ επέστρεψε στην Ελλάδα από τη Βοστόνη το Σάββατο και θα συνεχίσει τον αγώνα της σε ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα.

"Η Μυρτώ δεν είναι πολύ καλά! Περιμέναμε περισσότερα πράγματα, αλλά δεν έγιναν! Το παιδί μου δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν", δήλωνε το Σάββατο, αποκαμωμένη η μητέρα.

"Γι' αυτό ζητώ την καταδίκη του, όχι για μένα αλλά για να δικαιωθεί το παιδί μου", έλεγε πριν από την έναρξη της δίκης, εξηγώντας το μένος της κατά του βιαστή.