Τα “όχι” της Ζωής στον Τσίπρα και του Φράγκου στο Σαμαρά

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας ψάχνει υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων. Και προτού τον βρει ανακοίνωσε ότι επιθυμεί ο υποψήφιος να είναι πολιτικό στέλεχος. Μάλιστα είχε χθες συνάντηση με την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και της πρότεινε να είναι υποψήφια. Σύμφωνα με το "Βηματοδότη" η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε με ένα μεγαλοπρεπέστατο "όχι" και αποχώρησε.

Για την ώρα ο κ. Τσίπρας δεν βρήκε πρόθυμο υποψήφιο και πλέον ψάχνει και από τον καλλιτεχνικό χώρο. Αλλά δεν μπορεί να ψάχνει για πολύ ακόμη, γιατί ορισμένα στελέχη της μειοψηφίας, δηλαδή του Αριστερού Ρεύματος, του έθεσαν χρονοδιάγραμμα και του είπαν ότι ως την Τετάρτη πρέπει να ανακοινώσει ονόματα γιατί το Σαββατοκύριακο υπάρχει Κεντρική Επιτροπή ώστε να τα συζητήσουν.

Στο μεταξύ ο στρατηγός εν αποστρατεία, πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Φραγκούλης Φράγκος είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος του ζήτησε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Τι απάντησε ο στρατηγός; "Οχι, ευχαριστώ". Αργότερα μιλώντας σε συνεργάτες του ο στρατηγός έλεγε: "Ούτε μία περίπτωση στο ένα εκατομμύριο δεν υπάρχει να δεχθώ τέτοια πρόταση. Εγώ δεν πρόκειται να κατέβω με καμιά γαλάζια σημαία. Τη μόνη σημαία που αναγνωρίζω είναι η ελληνική και αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι ενδιαφερόμενοι".

"Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχθώ να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Τώρα που περιμένω και δεύτερο παιδί να τρέχω για δήμαρχος;". Αυτά έλεγε ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης στον σύμβουλό του κ. Αθ. Πλεύρη το βράδυ του Σαββάτου όταν πήγαν να δειπνήσουν στο Νέο Ψυχικό.