Διαμαρτύρονται οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί για τους διορισμούς

Η ανακοίνωση καθώς και η κατανομή των 212 μονίμων διορισμών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των πολύτεκνων εκπαιδευτικών καθώς δεν προβλέπονται θέσεις για την κατηγορία τους.

Για το λόγο αυτό η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολυτέκνων ζητά να κληθούν και οι πολύτεκνοι να διεκδικήσουν θέσεις μόνιμου διορισμού. Οι εκπαιδευτικοί επικαλούνται το άρθρο 10 του Ν3848/2010 όπου αναφέρεται ότι γονείς περισσοτέρων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν διορίζονται κατά σειρά που εξαρτάται από τα ακαδημαϊκά, κοινωνικά κριτήρια καθώς και την προϋπηρεσία τους.

Στην επιστολή τους αναφέρουν ότι η κα Διαμαντοπούλου τους στέρησε το δικαίωμα διορισμού στερώντας ταυτόχρονα και ένα μέτρο-κίνητρο αύξησης των γεννήσεων. "Στέρησε το δικαίωμα διορισμού σε εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι πίστεψαν στη συνέχεια και στη συνέπεια του κράτους φέρνοντας στον κόσμο νέες ψυχές. Ένα μέτρο αποτελεσματικό χωρίς κανένα οικονομικό κόστος…".

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικές ερωτήσεις για την παράλειψη συμμετοχής στις διαδικασίες μόνιμου διορισμού των πολύτεκνων κατατέθηκαν στη βουλή.

Καλόγηρος Βασίλειος