Σκουρλέτης: Οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα

"Τα προβλήματα στη χώρα μας δεν προκύπτουν επειδή δεν μπορούν να συνεννοηθούν τα κόμματα, αλλά από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και τα προγράμματα" τόνισε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι το ζητούμενο για τη χώρα είναι να ανατραπούν οι μνημονικές πολιτικές και πρόσθεσε ότι "υπάρχει σαφής προσπάθεια των δυνάμεων που καταρρέουν να δημιουργήσουν συνενόχους". Επίσης, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει κάνει ποτέ ουσιαστική διαπραγμάτευση και σημείωσε ότι το θέμα δεν είναι η ελάφρυνση του χρέους με επιμήκυνση, αλλά με "κούρεμα" στο σύνολο του ποσού.

Για τις ευρωεκλογές, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι είναι δημοψήφισμα, αλλά και μία συζήτηση σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στις ενδεχόμενες συνεργασίες, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέσει θέμα συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αν και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις. "Ή θα ωριμάσουν κάποιες πολιτικές δυνάμεις, ή θα είναι τέτοιο το αποτέλεσμα των εκλογών που ο ίδιος ο λαός θα δώσει τις λύσεις" ανέφερε χαρακτηριστικά.