Επιστρέφει στην Ελλάδα η Μυρτώ – Την Τρίτη η δίκη του Πακιστανού

Η Μυρτώ, το κορίτσι που βιάστηκε και κακοποιήθηκε στην Πάρο, πήρε, όπως ήταν προγραμματισμένο, εξιτήριο από το νοσοκομείο της Βοστόνης, έπειτα από επτά μήνες νοσηλείας και επιστρέφει στην Ελλάδα.

Απόψε η Μυρτώ θα μεταφερθεί σε Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ,το οποίο θα συνοδεύει επιστημονικό κλιμάκιο του Κέντρου, που μετέβη για τον σκοπό αυτό στην Αθήνα, όπου θα  συνεχίσει θεραπείες και πρόγραμμα αποκατάστασης. 

 Ήδη το Κέντρο έχει εκπονήσει ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, εντατική λογοθεραπεία με ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας- καθώς προς το παρόν η Μυρτώ "επικοινωνεί" μόνο με τα μάτια, κάτι που εκλαμβάνεται ως ενθαρρυντικό σημάδι- εργοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη. 

Ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασής της ενδεχομένως να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα που θα ακολουθεί ενώ θα παρακολουθείται και ιατρικά με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της.

Υπενθυμίζεται ότι η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη είχε υποβληθεί σε ειδική επέμβαση στις 10 Δεκεμβρίου που θα της επιτρέπει παροχέτευση ισχυρού μυοχαλαρωτικού (γάμα-αμινοβουτυρικό οξύ) μέσω της αντλίας baclofen.

Η επέμβαση ήταν επιτυχής με αποτέλεσμα το κορίτσι να μπορεί να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στην πατρίδα της. Ωστόσο, το εξιτήριό της καθυστέρησε για δύο ημέρες κι έτσι, αντί για Τετάρτη δόθηκε Παρασκευή, οπότε η Μυρτώ επιστρέφει στην πατρίδα της, μαζί με τη μητέρα της, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου.

Η επιστροφή της, ως τραγική ειρωνία, συμπίπτει με την έναρξη της δίκη του Πακιστανού δράστη του βιασμού της την προσεχή Τρίτη 28 Ιανουαρίου στη Σύρο.

Ο δράστης της επίθεσης είχε καταρχήν δηλώσει ψεύτικη ηλικία -17 ετών- για να τύχει ευνοΪκότερης μεταχείρισης ως ανήλικος, αλλά στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι ψευδόταν και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Ο Πακιστανός δράστης κρατείται στις φυλακές Γρεβενών και τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου θα μεταφερθεί στη Σύρο.