Άρχισαν να αποκλείουν εφορίες οι αγρότες

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου οι αγρότες του νομού Ηλείας απέκλεισαν τις εφορίες σε Πύργο και Αμαλιάδα, όπως είχε ήδη συμφωνηθεί από τις τοπικές συνελεύσεις ήδη από την Τετάρτη.
 
Οι αγρότες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή την ηπιότερη κίνηση, από το να κλείσουν τους δρόμους.
 
Ως αποτέλεσμα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ilialive.gr, το προσωπικό προσήλθε στην ώρα του για να εργαστεί, όμως ενημερώθηκε πως η είσοδος έχει καταληφθεί από τους αγρότες.

Έξω από τις εφορίες υπάρχει από το πρωί ισχυρή αστυνομική παρουσία.

 
Οι αγρότες έχουν προγραμματίσει να παραμείνουν εκεί έως το τέλος της βάρδιας, στέλνοντας το μήνυμά τους προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε σε βάρος τους.
 
Αποκλεισμό της Εφορίας στη Λαμία πραγματοποιούν και οι αγρότες της Φθιώτιδας.

Αντιδρούν στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και έχουν αρχίσει ήδη να ζεσταίνουν τις μηχανές από τα τρακτέρ με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lamiareport.gr.

Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων "η κατάσταση δεν πάει άλλο, το ποτήρι ξεχείλισε, η φτωχομεσαία αγροτιά με τις τελευταίες κυβερνητικές επιλογές που αντανακλούν τις αντι-αγροτικές κατευθύνσεις της Ε.Ε. ξεκληρίζεται και οδηγείται άμεσα στην ολοκληρωτική εξαθλίωση".