Παραδόθηκε ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί

Στα χέρια της Αστυνομίας παραδόθηκε τελικά ο νεαρός, που απειλούσε να ανατιναχθεί μπροστά στο Λευκό Πύργο.

Το σημείο, όπου ο νεαρός άνδρας βρισκόταν από τις 09:00 της Παρασκευής, έχει εκκενωθεί από εργαζομένους και επισκέπτες και αμέσως είχε μεταβεί διαπραγματευτής.

 "Να καθαρίσει το όνομά του" ήθελε ο νεαρός, που, κατά δήλωσή του, κατείχε μια χειροβομβίδα, την οποία απειλούσε να πυροδοτήσει, όπως ο ίδιος έλεγε πριν παραδοθεί στους δύο αστυνομικούς διαπραγματευτές που συνομιλούν μαζί του, σύμφωνα με όσα μετέδωσε νωρίτερα το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, υπήρχε από την αρχή στο χώρο μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση και οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες από το σημείο.

O άνδρας στεκόταν στην είσοδο του Λευκού Πύργου και μετά από μακρά διαδικασία διαπραγματεύσεων με ειδικό διαπραγματευτή της Αστυνομίας, κατέληξε στο να παραδοθεί.

Το πλακόστρωτο της πλατείας Λευκού Πύργου είχε αποκλειστεί ήδη από τις 09:30 της Παρασκευής με κόκκινη κορδέλα, αλλά η κυκλοφορία των οχημάτων από το σημείο διεξάγόταν κανονικά καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης.

Η τηλεόραση του ΑΝΤ1 μετέδωσε ότι ο άνδρας πιθανότατα έχει διαταραγμένη ψυχική υγεία. Στο σημείο, σύμφωνα με την τηλεόραση του Star, είχε βρεθεί και ψυχολόγος.

Σύμφωνα με τους οικείους του, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και κατά καιρούς έχει νοσηλευτεί σε ψυχολογικό ίδρυμα στο παρελθόν.

Νωρίτερα, με το που έφτασε στο Λευκό Πύργο, ο άνδρας φορούσε κουκούλα, την οποία, πάντως, δέχτηκε να βγάλει, λίγο πριν τις 10:00.

Ο περίπου 30 ετών άνδρας, ο οποίος ισχυρίζόταν ότι κρατάει τη χειροβομβίδα στη δεξιά του τσέπη, ζήτησε από τους αστυνομικούς και δυο πακέτα τσιγάρα, γύρω στις 11:30 και από εκείνη τη στιγμή και μετά ήρθε πιο κοντά με τον διαπραγματευτή, ο οποίος κατάφερε να τον πείσει να παραδοθεί.