Τρόικα: Αν δε συμφωνήσουμε προκαταβολικά, δεν ερχόμαστε στην Αθήνα

Συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί η τρόικα πριν την επιστροφή της στην Αθήνα, η οποία εξακολουθεί να αναβάλλεται, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το δίκτυο MNI.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η τρόικα δε θέλει σε καμία περίπτωση να εμπλακεί ξανά σε παρατεταμένες διαπραγματεύσεις επί ελληνικού εδάφους, όπως έγινε την τελευταία φορά, ενώ υποστηρίζουν πως το Eurogroup θα πάρει το μέρος της τρόικας και θα απαιτήσει από την ελληνική πλευρά να συμμορφωθεί με τις παρατηρήσεις των δανειστών, ώστε να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να εκταμιευθεί η δόση των 4,9 δισ. ευρώ που εκκρεμεί.

Νωρίτερα, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, παραδέχθηκε πως η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη και η αποστολή στοιχείων συνεχίζεται, όμως “φτάνουμε προς το τέρμα”.

ΔΝΤ: Δεν έχουμε συγκεκριμένη ημερομηνία

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Γουίλιαμ Μάρεϊ δεν καθόρισε κάποια ημερομηνία επιστροφής της τρόικας, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν "τεχνικά ζητήματα", στα οποία "γίνεται πρόοδος" με την Ελλάδα.

Ερωτηθείς δε σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στους Financial Times περί πιέσεων από την πλευρά του ΔΝΤ για "κούρεμα" ελληνικού χρέους, ο Μάρεϊ δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα, αλλά αρκέστηκε να τονίσει πως δε διεξάγονται αυτήν την περίοδο και δεν αναμένεται να διεξαχθούν συζητήσεις για ενδεχόμενο "κούρεμα".