Σε δίκη χωρίς κατηγορούμενο φρικτή δολοφονία 82χρονου από το 2009

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, ξετυλίγεται το νήμα της πολύπλοκης υπόθεσης δολοφονίας του 82χρονου Ευάγγελου Ροκάκη από τον Τσιβαρά Αποκορώνου.

Το άγριο έγκλημα τελέστηκε τον Οκτώβριο του 2009.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα rethnea.gr, η ακροαματική διαδικασία δίνει στην υπόθεση χαρακτηριστικά θρίλερ.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ως φυσικός αυτουργός δεν κάθεται κανένας. Αντίθετα, κάθονται δυο άτομα, κατηγορούμενα ως ηθικοί αυτουργοί για ανθρωποκτονία από κοινού, 55χρονη γυναίκα, πρώτη ανιψιά του θύματος και ένας 67χρονος επιχειρηματίας, που φέρεται να είχε απλά φιλική σχέση με την 55χρονη.
 
Κίνητρο της δολοφονίας φέρεται να είναι η τεράστια περιουσία του θύματος. Πρόκειται για καταθέσεις σε μετρητά, μετοχές, ομόλογα, κτηματικές εκτάσεις και ελαιώνες στον Τσιβαρά Αποκορώνου, πολύ μεγάλο αριθμό ακινήτων, σπιτιών ακόμα και ξενοδοχείων, στο κέντρο σχεδόν της πόλης των Χανίων αλλά και στο Κολυμπάρι.

Γύρω από την περιουσία του δολοφονηθέντος στήθηκε το όλο σκηνικό, καθώς φαίνεται ότι οι δράστες ήθελαν, ως νόμιμοι κληρονόμοι, να περιέλθει το ταχύτερο δυνατόν στην κατοχή τους,

Κάποιοι άλλοι, που διέθεταν ερείσματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θεωρούσαν τους εαυτούς τους κληρονόμους έβλεπαν πως η περιουσία μάλλον έπαιρνε άλλη κατεύθυνση και ένοιωθαν θιγμένοι.
 
Το Δικαστήριο καλείται να διερευνήσει άγνωστες και σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης και δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας να υπάρξουν θεαματικές ανατροπές και το ΜΟΔ Ρεθύμνου να σχηματίσει καλύτερη κρίση για την τέλεση του εγκλήματος από τα συμπεράσματα στα οποία είχαν καταλήξει οι αστυνομικές αρχές Χανίων.

Την πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας φάνηκε ότι η περιουσία του ηλικιωμένου άνδρα δεν αποτελούσε έναν επιθυμητό θησαυρό μόνο για την 55χρονη πρώτη ανιψιά του θύματος, που είναι κατηγορούμενη, αλλά και άλλα άτομα φέρονται να είχαν επενδύσει προσδοκίες, ότι τουλάχιστον μεγάλο μέρος αυτής, θα περιερχόταν στην ιδιοκτησία τους, τα οποία καταθέτουν στο Δικαστήριο ως μάρτυρες για την υπόθεση.

Επανειλημμένα, οι βασικοί μάρτυρες -η οικιακή βοηθός, η κόρη της και ο γιος της- δυσκολεύτηκαν να δώσουν πειστικές απαντήσεις και πολλές φορές φέρονται να έπεσαν σε αντιφάσεις τόσο σε σχέση με τις ανακριτικές καταθέσεις τους όσο και σε σχέση με όσα έλεγαν χθες σε ερωτήσεις που για πρώτη φορά καλούνταν να απαντήσουν.
 
Φάνηκε επίσης ότι κίνητρο των δραστών δεν ήταν η περιουσία μόνο του 82χρονου θύματος αλλά και η επίσης μεγάλη περιουσία του μεγαλύτερου αδελφού του, Λευτέρη Ροκάκη, που είχε πεθάνει έξι μήνες πριν τη δολοφονία του πρώτου.