Τραγωδία σε πανεπιστήμιο της Ιντιάνα

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του όταν άγνωστος άνοιξε πυρ στο πανεπιστήμιο Purdue, στην Ιντιάνα των ΗΠΑ. 

Οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα γύρω στις 20.00 ώρα Ελλάδος, σε αίθουσα στο κτίριο ηλεκτρονικής μηχανικής του campus του Πανεπιστημίου.

Ο δράστης φέρεται να είχε ως στόχο αποκλειστικά το θύμα, φεύγοντας από το τόπο του εγκλήματος αμέσως μετά τους πυροβολισμούς.  

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει έναν ύποπτο αλλά δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για την ταυτότητά του, ή για το θύμα. 

Ο κυβερνήτης της Ιντιάνα χαρακτήρισε το σημερινό περιστατικό "τραγωδία" και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος και σε όλους τους φοιτητές και καθηγητές του πανεπιστημίου.

Η συχνότητα των πυροβολισμών σε σχολεία και πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες τροφοδοτεί συνεχώς την εθνική συζήτηση για τον έλεγχο των όπλων.  

Την Δευτέρα το βράδυ, ένας φοιτητής πυροβολήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, από πυροβολισμούς έξω από ένα αθλητικό κέντρο στο Πανεπιστήμιο Widener στο Τσέστερ της Πενσυλβάνια, κοντά στη Φιλαδέλφεια.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα, δύο μαθητές πυροβολήθηκαν σε ένα γυμνάσιο στη Φιλαδέλφεια, ένας άλλος πυροβολήθηκε σε ένα γυμνάσιο στο Albany, Νέα Υόρκη, και δύο μαθητές πυροβολήθηκαν σε ένα γυμνάσιο στο Νέο Μεξικό.