Εβδομάδα – φόρος τιμής στον Νίκο Καζαντζάκη

Εβδομάδα μνήμης και τιμής στον Νίκο Καζαντζάκη διοργανώνεται στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, σε μια παράσταση με γενικό τίτλο “131 χρόνια φως”.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εβδομάδας έχουν ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν. Η εβδομάδα θα αποτελείται από έκθεση με αντικείμενα και χειρόγραφα του Νίκου Καζαντζάκη, την παράσταση με τίτλο «ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ. ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ. ΕΙΜΑΙ…» και προβολή της ταινίας «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ» σε σκηνοθεσία του Μάριου Ιορδάνου, ανάγνωση σε παιδιά του αριστουργηματικού παιδικού μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη «Στα παλάτια της Κνωσσού» από τον Μάριο Ιορδάνου και τη Σοφία Καζαντζιάν.

Η επιλογή του χώρου του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας δεν είναι τυχαία. Έγκειται στην προσπάθεια διάσωσης, συντήρησης και ανάδειξης αυτού του σημαντικού πολιτιστικού μνημείου.

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι, παράλληλα με την απόδοση φόρου τιμής στη Ζωή και το Έργο του Νίκου Καζαντζάκη και της πολυαγαπημένης συζύγου του Ελένης, η γνωριμία και η ευαισθητοποίηση του κοινού γι’ αυτόν τον ιδιαίτερο πολιτιστικό θησαυρό.

Είσοδος ελεύθερη
Για τις παραστάσεις και την προβολή ταινίας είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες-κρατήσεις θέσεων στο 2106131931