Ελέγχεται για φοροδιαφυγή και “μαύρες πληρωμές” ο Νεϊμάρ

Διαφορά 38 εκατομμυρίων ευρώ υπάρχει μεταξύ των χρημάτων που πλήρωσε η Μπαρτσελόνα για τον Νεϊμάρ και του ποσού που επίσημα ανακοινώθηκε για την απόκτηση του από την Σάντος, σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo Deportivo της Βαρκελώνης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, 95 εκατομμύρια ευρώ και όχι 57 εκατ. ευρώ κόστισε η μεταγραφή του Νεϊμάρ στη Μπαρτσελόνα και αυτό όπως τονίζει αποδεικνύεται από έγγραφα που έχουν υπογραφεί μεταξύ του παίκτη και του συλλόγου από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μεταξύ των δυο πλευρών φαίνεται ότι είχε συμφωνηθεί να δοθούν στην οικογένεια του παίκτη επιπλέον χρήματα από τα 57,1 που θα στοίχιζε συνολικά η μεταγραφή του.

Ο πατέρας του Νεϊμάρ φέρεται να έχει λάβει μεταξύ άλλων, μέσω της εταιρείας N&N που έχει δικαιώματα του παίκτη, 2 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να βρει άλλους νέους παίκτες από την Σάντος για τη Μπαρτσελόνα, 2,5 εκ. ευρώ για να βοηθήσει τα παιδιά στις φαβέλες του Σάο Πάολο και άλλα 4 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει διαφημιστικά συμβόλαια από εταιρείες της Βραζιλίας.

Η υπόθεση εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελία μέλους του συλλόγου Τζόρντι Κάσες και όπως αναφέρει η εφημερίδα ο δικαστής Πάμπλο Ρουζ έχει ήδη στα χέρια του επτά ξεχωριστά έγγραφα, τα οποία έχουν υπογραφεί μεταξύ του Βραζιλιάνου άσου και των μπλαουγκράνα και αφορούν τις "μυστικές πληρωμές".