Καρότα τουρσί

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος παρασκευής: 30΄

 

Υλικά

1 κιλό καρότα

500 ml λευκό ξύδι

500 ml λευκό κρασί

Πιπέρι σε κόκκους

Σέλινο

Δάφνη

Άνιθο

Σκορδο

αλάτι

 

για τη συντήρηση

ελαιόλαδο

 

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια.

  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.

  3. Σουρώνουμε και αποθηκεύουμε σε βάζα καλύπτοντας με ελαιόλαδο και τα μυρωδικά.