Δυστύχημα Asiana: Βίντεο ρίχνει φως στο θάνατο 16χρονης επιβάτη

Νέο βίντεο που ήρθε στο φως αναζωπυρώνει τη διαμάχη για το θάνατο της 16χρονης Γιε Μανγκ Γουαν που σκοτώθηκε όταν αεροπλάνο της εταιρείας Asiana Airlines συνετρίβη εν ώρα προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο τον περασμένο Ιούλιο.

Το νεαρό κορίτσι κατάφερε να επιβιώσει του αεροπορικού όμως χτυπήθηκε λίγο αργότερα θανάσιμα από ένα όχημα έκτακτης ανάγκης που έσπευσε να βοηθήσει.

Το κορίτσι βρισκόταν στα συντρίμμια του αεροπλάνου.

Ο εισαγγελέας είχε χαρακτηρίσει το θάνατο της Γιε ως τυχαίο, αφού το σώμα του κοριτσιού ήταν κρυμμένο κάτω από αφρό που είχαν απλώσει οι πυροσβέστες στον αεροδιάδρομο.

Κατά τη συντριβή του αεροσκάφους, 3 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον 180 είχαν τραυματιστεί.

Σε ένα βίντεο, το οποίο αναπαρήγαγε για πρώτη φορά το δίκτυο CBS News το βράδυ της Τρίτης, φαίνεται ένας πυροσβέστης να δείχνει τη Γιε, η οποία κειτόταν ακίνητη χωρίς όμως το σώμα της να είναι καλυμμένο από αφρό. Σε ένα άλλο βίντεο, φαίνεται ένα πυροσβεστικό όχημα να κατευθύνεται προς το αεροπλάνο. "Όπα, όπα, όπα. Σταμάτα, σταμάτα, σταμάτα", ακούγεται να φωνάζει ο πυροσβέστης στον οδηγό του οχήματος. "Υπάρχει ένας άνθρωπος εκεί, ακριβώς μπροστά σου", υπέδειξε ο πυροσβέστης. Περίπου 15 λεπτά αργότερα το σώμα της Γιε βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του οχήματος, ανέφερε το CBS.

Ο εισαγγελέας του Σαν Ματέο, Στίβεν Γουάγκσταφ, είχε αρνηθεί τον Οκτώβριο να καταθέσει μηνύσεις εναντίον των διασωστών που βρέθηκαν πρώτοι στον τόπο του αεροπορικού δυστυχήματος, υποστηρίζοντας πως το σώμα του κοριτσιού ήταν καλυμμένο με πυροσβεστικό αφρό όταν χτυπήθηκε από το βαρέων βαρών όχημα και ότι μετά το ατύχημα η κατάσταση που επικρατούσε ήταν χαοτική. 

Αυτό το μήνα, η οικογένεια της Γιε κατέθεσε πολιτική αγωγή εναντίον της πόλης του Σαν Φρανσίσκο για τον αδικαιολόγητο θάνατο της 16χρονης, από αμέλεια. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, το γραφείο του εισαγγελέα αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την υπόθεση ή τα νέα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν.

Όπως ισχυρίζεται η οικογένεια της Γιε, δύο πυροσβέστες του τμήματος του Σαν Φρανσίσκο εντόπισαν την νεαρή να κείτεται στο έδαφος και ειδοποίησαν έναν επόπτη, ωστόσο μέσα στην αναστάτωση αμέλησαν να σημαδέψουν τη θέση της. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Τζάστιν Γκριν, δήλωσε στο CBS ότι οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας ζητούν εξηγήσεις και την παραπομπή των υπευθύνων στη δικαιοσύνη.