Ο σερβιτόρος από το Νεπάλ και οι αγκαλιές με τον Α. Σαμαρά

Δίπλα- δίπλα κάθισαν στο πρωθυπουργικό Gulfstream oι κκ. Ι. Στουρνάρας και Στ. Παπασταύρου στην πτήση προς το Στρασβούργο, όμως σύμφωνα με το "Βηματοδότη" στη διάρκεια του ταξιδιού δεν είπαν κουβέντα, για το σενάριο που θέλει τον Στουρνάρα να τοποθετείται στην Τράπεζα της Ελλάδος και τον κ. Παπασταύρου να καταλαμβάνει τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών. Δεν είχαν άλλωστε και τον χρόνο να συνομιλήσουν για άλλα θέματα, αφού ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς τους ζήτησε να επαναλάβουν την προετοιμασία για την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αλλά ούτε και το βράδυ στο δείπνο, οι κκ. Στουρνάρας και Παπασταύρου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους. Μόλις είχαν παραγγείλει το φαγητό, ο πρωθυπουργός πήρε ριζότο, ο κ. Στουρνάρας κοτόπουλο και ο κ. Παπασταύρου φιλετάκια, όταν ξαφνικά κάνει την εμφάνισή του ένας σερβιτόρος από το Νεπάλ.

Πήγε κατευθείαν στον πρωθυπουργό, τον αγκάλιασε και άρχισαν να συνομιλούν μεταξύ τους. Οι άλλοι κοίταζαν έκπληκτοι, οπότε ο σερβιτόρος αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις. Γνώριζε, όπως είπε, και σέρβιρε τον κ. Σαμαρά, από τότε που ο πρωθυπουργός ήταν ευρωβουλευτής και μάλιστα σε κάποια στιγμή ενθουσιασμού είπε σ΄όλη την ελληνική αντιπροσωπεία: "Σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα στον κόσμο".