“Να σηκωθείτε να φύγετε, να ησυχάσουμε από τους τραμπούκους”

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ανάμεσα στον αντιπρόεδρο Γιάννη Δριβελέγκα και το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, όταν ο τελευταίος χρησιμοποίησε βαρύτατες εκφράσεις, κάνοντας λόγο για προδότες, πουλημένους κλέφτες και απατεώνες που είναι στο κοινοβούλιο.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για κατάλυση του Συντάγματος, καθώς η Βουλή αποτελείται όχι από 300 αλλά 294 βουλευτές, αφού οι έξι συνάδελφοι του από τη Χρυσή Αυγή βρίσκονται στη φυλακή. “Καταργείτε το Σύνταγμα και την εθνική κυριαρχία. Και ξέρω πως επεξεργάζεστε ανθελληνικά σχέδια, να μας θέσετε εκτός νόμου”, συνέχισε ο κ. Κασιδιάρης, ενόσω ο κ. Δριβελέγκας προσπαθούσε να τον ανακαλέσει στην τάξη για να μιλήσει επί του νομοσχεδίου.

“Ποιο νομοσχέδιο; Είναι παράνομο, όπως παράνομα είναι τα μέτρα του μνημονίου. Εγώ, όσο είμαι ελεύθερος θα έρχομαι εδώ και θα μιλώ. Θα λέω την αλήθεια. Ξέρω ότι υπάρχει βρώμικο σχέδιο εναντίον μου να φυλακιστώ και εγώ και άλλοι συνάδελφοι μου. Είστε όλοι προδότες και πουλημένοι, κλέφτες και απατεώνες”, επέμεινε ο κ. Κασιδιάρης.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Δριβελέγκας ζήτησε να μην γράφεται τίποτα στα πρακτικά και να κλείσει το μικρόφωνο, αφαιρώντας του το λόγο, ενώ, απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του της Χρυσής Αυγής που επίσης αντιδρούσαν και φώναζαν, τους είπε: “Κι αν νομίζετε πως είναι παράνομη η Βουλή, έχετε ένα πράγμα να κάνετε. Να σηκωθείτε να φύγετε, να ησυχάσει και ο ελληνικός λαός και η Βουλή. Τραμπούκοι!
Είναι παράνομη η Βουλή; Να σηκωθούν να φύγουν. Να ησυχάσει επιτέλους ο ελληνικός λαός και η Βουλή από τους τραμπούκους και τους φασίστες”.