Απάτη ο έρανος για τη 16χρονη Μυρτώ ;

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις, που προκαλούν οργή, έκανε η μητέρα της 16χρονης Μυρτώς από την Πάρο, Μαίρη Κοτρώτση. Όπως αποκάλυψε ο έρανος, που έγινε με πρωτοβουλία Ελλήνων ομογενών, ήταν απάτη. Τα χρήματα δεν έφτασαν ποτέ για την πληρωμή των νοσηλίων της 16χρονης κοπέλας, που χτυπήθηκε στην Πάρο από έναν Πακιστανό το καλοκαίρι του 2012.

Η κ. Κοτρώτση, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της εκστρατείας αυτής, καθώς, όπως είπε, "δεν θέλει κανείς να εκμεταλλευτεί ή να σπιλώσει το όνομα" της κόρης της.

Η μητέρα της Μυρτώς δήλωσε πως δεν θέλει τα χρήματα και ζητά από τους Αμερικανούς εισαγγελείς να κάνουν τις απαραίτητες ταυτοποιήσεις στοιχείων στα checks των δωρεών, ώστε να γυρίσουν τα χρήματα στους δωρητές.

Μάλιστα, μίλησε με σκληρά λόγια για τη συνομήλικη της κόρης της, ομογενή από τη Βοστώνη, που φαίνεται να πρωταγωνίστησε στη διοργάνωση της εκστρατείας. Είπε πως η νεαρή ομογενής ήθελε απλώς να "εμπλουτίσει το βιογραφικό της για να μπει σε ένα καλό πανεπιστήμιο" και δεν ενδιαφερόταν πραγματικά για τη Μυρτώ.

Ερωτηθείς, πάντως, ο κ. Βασίλης Καυκάς, αντιπρόεδρος ομοσπονδιών ελληνικών συλλόγων Νέας Αγγλίας (που ανέλαβαν την πρωτοβουλία συγκέντρωσης χρημάτων), δήλωσε πως δεν υπάρχει τίποτε παράτυπο, πως ακολουθήθηκαν κατά γράμμα οι αμερικανικοί νόμοι και πως σύντομα τα χρήματα θα διατεθούν στην οικογένεια της Μυρτώς.