Ο παράνομος έρωτας του Ολάντ ανέβασε τη δημοτικότητά του

Μπορεί οι φήμες και τα δημοσιεύματα γύρω από την προσωπική ζωή του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, να πληθαίνουν διαρκώς, όμως δημοσκόπηση στο Nouvel Observateur  δείχνει ότι η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου ανέβηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες και έφτασε στο 26%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα μεταξύ 10 και 11 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.018 ενηλίκων.

Δεύτερη δημοσκόπηση του Ifop έδειξε ότι το 77% των Γάλλων ψηφοφόρων θεωρεί τον ερωτικό δεσμό ιδιωτικό θέμα.

Το περιοδικό αφιέρωσε επτά σελίδες με φωτογραφικό υλικό στο οποίο δείχνουν έναν άνδρα που μοιάζει με έναν από τους άνδρες της προσωπικής φρουράς του Γάλλου προέδρου και έναν δεύτερο άνδρα με μαύρο κράνος -που φέρεται ότι είναι ο 59χρονος Ολάντ- να φθάνουν και να αναχωρούν από πολυκατοικία με μηχανή scooter. Μια γυναίκα, η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι η ηθοποιός φαίνεται επίσης να φθάνει και να αναχωρεί από το ίδιο διαμέρισμα ενώ ο σωματοφύλακας του προέδρου φέρεται να τους πηγαίνει κρουασάν το πρωί.

Ο Φρανσουά Ολάντ μιλώντας ως ιδιώτης και όχι ως πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξέφρασε τη “βαθιά του λύπη” για την παραβίαση του σεβασμού της ιδιωτικής του ζωής και επιφυλάχθηκε ότι θα κινηθεί δικαστικά κατά του περιοδικού. Πάντως δεν αρνήθηκε ότι διατηρεί σχέση με τη συγκεκριμένη γυναίκα.

Το περιοδικό πάντως ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τις αναφορές μετά από αίτημα του δικηγόρου της Γκαγέ.