Συνεχίζονται οι απολογίες για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Άνοιξε τη Δευτέρα και συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων για την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο Δημήτρης Κοντομηνάς ο οποίος νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Χθες με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως ο Μ. Βαρότσης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα.

Ο κ. Βαρότσης παρέδωσε στον ανακριτή απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες σημειώνοντας ότι όταν χορηγήθηκαν τα επίμαχα δάνεια η οικονομική εικόνα της χώρας ήταν εντελώς διαφορετική και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορούσε να προεξοφλήσει ότι δεν θα εξυπηρετηθούν.

Εν τω μεταξύ, ασύλληπτοι παραμένουν ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του, Αναστασία Βάτσικα, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα από τον ανακριτή.

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης του Άγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος κρατείται στις φυλακές της Τουρκίας.

Η εισαγγελία εφετών της Αθήνας έστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του κατηγορούμενου. Με τη σειρά του, το υπουργείο θα τα στείλει στο υπ. Εξωτερικών προκειμένου να μεταφραστούν στην τουρκική γλώσσα.

Εν συνεχεία θα γυρίσουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα τα διαβιβάσει στις δικαστικές αρχές της Τουρκίας.