Drop Dead Gorgeous

Drop Dead Gorgeous

Η φυσική της ομορφιά, με τα αστραφτερά μπλε μάτια, την πορσελάνινη επιδερμίδα και τα πυρόξανθα μαλλιά, θυμίζει κάτι από τις λαμπερές star του παρελθόντος. Η Amy Adams, η οποία έχει τη φήμη της πιο ευγενικής ηθοποιού του Χόλιγουντ, μετά από αρκετές υποψηφιότητες για βραβεία μεταξύ των οποίων και για Oscar κατάφερε να αποσπάσει τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην ταινία "American Hustle".     

Η Amy Lou Adams, το τέταρτο από τα επτά παιδιά της Kathryn και του Richard Kent, γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1974 στη Vicenza της Ιταλίας και σε ηλικία 8 χρόνων μετακόμισε με την οικογένειά της στο Castle Rock του Colorado. Η Amy από πολύ μικρή ηλικία τραγουδούσε στη χορωδία του σχολείου της και φιλοδοξούσε να γίνει μπαλαρίνα. Αργότερα άλλαξε γνώμη και άρχισε να ονειρεύεται μια καριέρα στο θέατρο. Στα μέσα της δεκαετίας του '90 εργάστηκε ως χορεύτρια σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις στο Colorado και τη Minnesota και το 1999 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με τη μαύρη κωμωδία "Drop Dead Gorgeous".

Λίγο καιρό μετά μετακόμισε στο Los Angeles προκειμένου να κυνηγήσει την καριέρα της και σύντομα κέρδισε ένα ρόλο σε μια τηλεοπτική σειρά της FOX, η οποία όμως δυστυχώς ματαιώθηκε. Στη συνέχεια εμφανίστηκε σε διάφορες ταινίες μικρού μήκους και έκανε αρκετά guest σε τηλεοπτικές σειρές μέχρι το 2002 που την επέλεξε ο Steven Spielberg να εμφανιστεί στην ταινία "Catch Me If You Can" στο ρόλο της Brenda Strong. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε όμως το 2005 όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία "Junebug" όπου κέρδισε την πρώτη της υποψηφιότητα για Oscar.

To 2007 ακολούθησε η ταινία της Disney "Enchanted" στην οποία υποδύθηκε την πριγκίπισσα Giselle, κερδίζοντας μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Την επόμενη χρονιά ήταν ξανά υποψήφια για Oscar και Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην ταινία "Doubt" ενώ το 2009 υποδύθηκε την Amelia Earhart στην πολύ επιτυχημένη ταινία "Night at the Museum: Battle of the Smithsonian" και πρωταγωνίστησε στην ταινία "Julie & Julia" με τη Meryl Streep.

Κέρδισε υποψηφιότητες για δύο Χρυσές Σφαίρες, BAFTA και Oscar για τις ερμηνείες της στις ταινίες "The Fighter" το 2010 και "The Master" το 2012. Ακολούθησαν οι ταινίες "Trouble with the Curve", "Οn the Road", "Man of Steel" και "American Hustle" για την οποία προχθές βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, το 2008 παντρεύτηκε τον ηθοποιό Darren Le Gallo, με τον οποίο συναντήθηκαν το 2001 στη σχολή υποκριτικής και δύο χρόνια μετά έφερε στον κόσμο το κοριτσάκι τους Aviana Olea Le Gallo.