Γλυκό με πτι-μπερ, μπανάνα, καραμέλα και σοκολάτα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος παρασκευής: 4 ώρες 

Υλικά

2 πακέτα πτι – μπερ

4 μπανάνες

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

 

Για το σιρόπι

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. νερό

 

 

 

 

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε τη καραμέλα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα, προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει τελείως και βράζουμε για 2 ώρες.

  2. Φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να πάρουν μια βράση.

  3. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε μπολ. Βράζουμε τη κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

  4. Σε ένα πυρέξ κάνουμε μια στρώση με τα πτι – μπερ. Ραντίζουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι. Απλώνουμε τη μισή καραμέλα και τις μισές μπανάνες κομμένες.

  5. Στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις προηγούμενες στρώσεις μπισκότων, καραμέλας και μπανάνας.

  6. Τελειώνουμε με μια ακόμη στρώση μπισκότων, ράντισμα με σιρόπι και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.

  7. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.