Μπλατ: Ο Σχορτσιανίτης έδωσε το παράδειγμα

Στην εμφάνιση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη αναφέρθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος τόνισε πως ο Έλληνας σέντερ ήταν αμφίβολος μέχρι την ημέρα του αγώνα. Όπως υπογράμμισε ο κόουτς της Μακάμπι Τελ Αβίβ, η εμφάνιση του πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν ήταν εξαιρετική και υπογράμμισε πως η ομάδα του δεν κορόιδεψε κανένα, όταν τόνιζε πως ο παίκτης ενδέχεται να μην παίξει στο συγκεκριμένο ματς.

Χαρακτηριστικά, ο Μπλατ τόνισε: «Δεν κοροϊδέψαμε κανέναν. Μέχρι την Τρίτη, ο Σοφοκλής ήταν εκτός. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους γιατρούς μας και στους φυσιοθεραπευτές, επειδή έκαναν τρομερή δουλειά. Χθες ήταν με πατερίτσες. Σήμερα ήρθε ντυμένος το πρωί στην προπόνηση. Κοιτούσαμε ο ένας τον άλλο και ήρθε ο ίδιος ο Σόφο και μου είπε: Θα παίξω. Έκανε ένα τρομερό ματς και έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ. Έδωσε το παράδειγμα. Το πρωί του είπα να μην προπονηθεί, να πάει για θεραπεία, ώστε να έρθει το βράδυ και να δοκιμάσει για μερικά λεπτά, ώστε απλώς να μας δώσει ώθηση και να σπρώξει τον κόσμο. Δεν άκουσε την συμβουλή μου και αποφάσισε να αγωνιστεί. Δεν το βλέπεις και κάθε μέρα».

Από την πλευρά του, ο Σχορτσιανίτης υπογράμμισε: «Κανείς δεν ήξερε πως θα έρθουν τα πράγματα και είμαι χαρούμενος για το εξαιρετικό μας παιχνίδι. Παίξαμε σαν ομάδα και είμαι χαρούμενος που επέστρεψε ο Σον Τζέιμς. Αυτό μας έδωσε δύναμη. Είναι διασκεδαστικό να είσαι μέλος αυτής της ομάδας. Ήταν όμορφο να ακούει κανείς αυτόν τον κόσμο. Τους αγαπώ και εκτιμώ την υποστήριξή τους. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να τους δικαιώσω».

πηγή: novasports.gr