Προεκλογικό άρωμα στην Ελληνική Προεδρία

Σε προεκλογικό πεδίο αναδεικνύεται η ελληνική προεδρία με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Η στρατηγική επιλογή της σύγκρουσης έγινε και από τις δύο πλευρές, ενώ φαίνεται ότι το εξάμηνο που θα ακολουθήσει θα περιλαμβάνει σφοδρές αντιπαραθέσεις.

Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να απουσιάσει από την πανηγυρική εκδήλωση για την έναρξη της προεδρίας, προκάλεσε αντιδράσεις.

Άλλωστε από τη μία ο Αντώνης Σαμαράς ως επικεφαλής της προεδρεύουσας χώρας, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας ως υποψήφιος του κόμματος της ευρωπαϊκής αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν θα έχουν κεντρικό ρόλο.

Η κυβερνητική πλευρά θέλει να αξιοποιήσει την ελληνική προεδρία, και έθεσε ως κεντρικό δίλημμα των ευρωεκλογών το ερώτημα "εντός ή εκτός Ευρώπης".

Για τις επικείμενες ευρωεκλογές, αναγνώρισε την επιθυμία πολλών πολιτών να εκφράσουν το θυμό τους για τις θυσίες τις οποίες έχουν υποστεί, αλλά εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους πολίτες, πως "όταν ψηφίσουν, θα ψηφίσουν και για τα παιδιά τους και για το μέλλον της χώρας", τονίζοντας ότι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν ή δε θέλουν Ευρώπη.

"Ο κ. Σαμαράς μπερδεύει τους ρόλους: μιλά ως σχολιαστής ενώ είναι ο αρμόδιος πρωθυπουργός", σχολιάζει αναφορικά με την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά η Ρένα Δούρου, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι "εκτός τόπου, εκτός χρόνου, χωρίς καμία συναίσθηση της τραγικής κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει βυθίσει ο ίδιος τη χώρα", και εξηγώντας ουσιαστικά τους λόγους της απουσίας του ΣΥΡΙΖΑ από την τελετή.