Αίγυπτος: Νέα αναβολή στη δίκη Μόρσι λόγω…καιρού

Αναβολή για την 1η Φεβρουαρίου πήρε και πάλι σήμερα η δίκη του ανατραπέντος από τον στρατό προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι , η οποία που αναμενόταν να ξεκινήσει και σήμερα.  

Η αιτία, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, είναι οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Αίγυπτο και δεν επέτρεψαν την μεταφορά του Μόρσι με ελικόπτερο  από την Αλεξάνδρεια- όπου κρατείται- στο Κάιρο.  

"Εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών ο Μοχάμεντ Μόρσι δεν κατάφερε να μεταφερθεί στο Κάιρο, κατά συνέπεια η δίκη του αναβλήθηκε για την 1η Φεβρουαρίου", δήλωσε ο δικαστής Άχμεντ Σάμπρι Γιούσεφ.  

Ο πρώην πρόεδρος που προέρχεται από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους δικάζεται εκτός των άλλων για υποκίνηση στη δολοφονία διαδηλωτών και, αν κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών. 

Ο ίδιος ο Μόρσι- κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 4 Νοεμβρίου στο δικαστήριο που στήθηκε στην ακαδημία αστυνομίας στο Κάιρο- κατήγγειλε ότι πρόκειται για μια "πολιτική δίκη", ενώ δήλωσε ότι "είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αιγύπτου και ότι αυτοί που πρέπει να δικαστούν είναι οι ηγέτες του στρατιωτικού πραξικοπήματος".