Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής οι συγγενείς του Ξηρού

Άκαρπες παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του πατέρα του, ο οποίος, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, o γιος του, αφού παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του το πρωί της Κυριακής στις 10:30 επέστρεψε στο σπίτι, αποχαιρέτησε την μητέρα του και είπε ότι μεταβαίνει για μια βόλτα στη θάλασσα.

Όπως είπε ακόμα στους δημοσιογράφους, πήγε στο αστυνομικό τμήμα μαζί με έναν 20χρονο από το Μπαγκλαντές που κατοικεί μαζί τους στη Νέα Καλλικράτεια και ο οποίος γνώρισε τον Σάββα Ξηρό στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείτο για υποθέσεις ναρκωτικών.

Όταν αποφυλακίστηκε, ο Ξηρός τον έστειλε στο πατρικό του σπίτι στην Καλλικράτεια ως ψυχοπαίδι και από τότε μένει μαζί τους.

Ο 20χρονος από το Μπαγκλαντές, έδωσε κατάθεση στις αρχές, οι οποίες ζητούν καταθέσεις και από στενά συγγενικά πρόσωπα του Χρ. Ξηρού εκτιμώντας ότι κάποιο μέλος της οικογένειας γνώριζε για τις προθέσεις απόδρασής του και ότι ενδεχομένως συνέβαλλε σε αυτήν- ενώ ο πατέρας του Ξηρού και ιερέας τον κάλεσε για ακόμα μια φορά να επιστρέψει και να παρουσιαστεί στις αρχές, χαρακτηρίζοντας την πράξη του ανόητη.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι ο βαρυποινίτης στην πρώτη του άδεια βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό με αστυνομικούς έξω από το σπίτι του όλο το 24ωρο, κάτι που σε όλες τις επόμενες άδειες δεν συνέβη καθώς προφανώς θεωρήθηκε περιττό ότι θα έπρεπε να παρακολουθούνται οι κινήσεις του ενώ οι περιοριστικοί όροι άλλαζαν σε κάθε άδεια.

Παρά το γεγονός ότι, η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη του.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στην Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη.

"Ένας δραπέτης πάντα επιλέγει μεγάλες πολυσύχναστες πόλεις που τον προφυλάσσουν από τα αδιάκριτα βλέμματα", αναφέρει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με το naftemporiki.gr.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται επίσης το κινητό τηλέφωνο του Ξηρού, το οποίο άφησε στο σπίτι του στη Νέα Καλλικράτεια.

Οι αρχές εξετάζουν διεξοδικά όλα τα τηλεφωνήματα και τα SMS του Ξηρού, με την ελπίδα το κινητό να «μιλήσει», ώστε να έρθουν στο φως στοιχεία σχετικά με το σχέδιο φυγής του.

Στο πλαίσιο των ερευνών, η Αντιτρομοκρατική λαμβάνει από χθες καταθέσεις από συγγενείς του φυγά. Ανάμεσα τους και ο Βασίλης Ξηρός, αδελφός του καταζητούμενου και επίσης μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της οικογένειας Ξηρού αρνήθηκαν ότι γνώριζαν τι σχεδίαζε ο «Μανωλης» της 17Ν. Κατέθεσαν επίσης ότι δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους τηλεφωνικά και πως δεν γνωρίζουν που κρύβεται.