Αύξηση στα τσιγάρα – Τέλος το 25άρι – Ήττα Γεωργιάδη

Μέσα σε λίγες μέρες η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να πάρει πίσω την εφαρμογή του εισιτηρίου των 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Η συνοχή της κυβέρνησης της κυβέρνησης απειλήθηκε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Eυάγγελο Βενιζέλο, αποφάσισαν να καταργήσουν το μέτρο, ακυρώνοντας την απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ακόμη και σήμερα, Τετάρτη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επέμεινε ότι το μέτρο ήταν σωστό.

"Δε θεωρώ προσωπική ήττα την απόσυρση του μέτρου" είπε ο υπουργός Υγείας και επεσήμανε ότι ήταν δική του πρόταση η αύξηση στα τσιγάρα.

Αν και ο κ. Γεωργιάδης επέμενε μέχρι τέλους ότι το μέτρο ήταν και αναγκαίο και δίκαιο τελικά αναγκάστηκε να υποχωρήσει με εντολή του πρωθυπουργού και να δεχθεί την απόσυρση του μέτρου με ισοδύναμο την αύξηση της τιμής των προιόντων καπνού κατά πέντε λεπτά. "Το θέμα λύθηκε με το σωστό τρόπο, δεν είναι μόνο δημοσιονομικό αλλά συνδέεται με τη δημόσια υγεία" δήλωσε ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Φαίνεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν έτοιμος να προβεί σε αναδίπλωση αν βρισκόταν ικανοποιητικό ισοδύναμο.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε την Τρίτη το βράδυ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης καταργούνται 3 εγκύκλιοι που προέβλεπαν την είσπραξη των 25 ευρώ, από τους ασθενείς για την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο. Από την Τετάρτη το μέτρο θα πάψει να ισχύει με βάση τη νέα εγκύκλιο.

Το θέμα έκλεισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο πολιτικών αρχηγών οπότε και τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός στον κ. Γεωργιάδη που την ίδια ώρα είχε σύσκεψη με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Γεωργιάδης επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως είναι εμφανές ηττημένος βγαίνει από την υπόθεση ο υπουργός Υγείας ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι βγήκαν κερδισμένοι.