Πάπας προς μονάχες: Μα γιατί δεν σηκώνετε το τηλέφωνο;

Τις πρωτοχρονιάτικες ευχές του στις μοναχές ενός μοναστηριού της Ισπανίας τηλεφώνησε πρόσφατα για να δώσει ο Πάπας Φραγκίσκος, σε ένα ακόμα από τα τηλεφωνήματα-έκπληξη που συνηθίζει να κάνει αναπάντεχα στο ποίμνιο του.

Την ώρα εκείνη όμως, οι μοναχές φαίνεται ότι ήταν πολύ απασχολημένες για να απαντήσουν και αντί για τις ίδιες ο ποντίφικας "βρήκε" τον τηλεφωνητή.

Αντί να κλείσει, ο Φραγκίσκος ακολούθησε τις οδηγίες και, μετά το "μπιπ" άφησε το μήνυμα του: "Τι κάνουν οι μοναχές και δεν μπορούν να απαντήσουν στο τηλέφωνο; Είμαι ο Πάπας Φραγκίσκος και ήθελα να σας δώσω ευχές για το νέο έτος. Ίσως, προσπαθήσω να ξανακαλέσω αργότερα. Ο Θεός να σας ευλογεί".

Λίγο αργότερα, οι μοναχές άκουσαν άφωνες το μήνυμα και δεν ήξεραν πως θα να καλέσουν πίσω τον ποντίφικα. Εκείνος όμως τηλεφώνησε ξανά λίγες ώρες αργότερα και η επικοινωνία αποκαταστάθηκε.

Τελικά αποδείχτηκε ότι οι μοναχές προσεύχονταν και γι’ αυτό δεν μπορούσαν να απαντήσουν στην κλήση του Πάπα ωστόσο, η ηγουμένη της μονής δήλωσε στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό COPE ότι "πραγματικά ήθελε να πεθάνει" όταν ανακάλυψε τι είχε συμβεί.