ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 5 ώρες
Υλικά για 8 άτομα
4 κιλά κατσικάκι (μισό κατσικάκι περίπου)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πράσινες πιπεριές κομμένες στη μέση
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στη μέση
½ κιλό κεφαλογραβιέρα
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
1. Πλένουμε, στραγγίζουμε καλά το κατσικάκι, και αλατοπιπερώνουμε.
2. Απλώνουμε μια λαδόκολλα. Τη ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε το κατσικάκι. Στο μπροστινό μέρος βάζουμε τις πιπεριές, την κεφαλογραβιέρα και το σκόρδο. Διπλώνουμε το κατσικάκι, δηλαδή τοποθετούμε το μπούτι πάνω από το μπροστινό μέρος.
3. Τυλίγουμε σφιχτά με λαδόκολλα και στο τέλος με χονδρό αλουμινόχαρτο.
4. Τοποθετούμε το πακέτο σε ταψί (με το μπούτι του κρέατος στο κάτω μέρος), και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 1 ώρα και στη συνέχεια στους 150 βαθμούς για 4 ώρες.