Λαζαρίδης: Πάνε να φάνε τον Στουρνάρα, αλλά δε θα τους βοηθήσω

Σενάρια... επιστημονικής φαντασίας υποστηρίζει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης πως είναι αυτά που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες μέρες και τον ήθελαν να χρίζεται υπουργός Οικονομικών αντί του Γιάννη Στουρνάρα, που δέχεται πυρά πανταχόθεν για τους χειρισμούς του, αλλά κυρίως για τη στάση του σε κρίσιμα θέματα.

Σύμφωνα με τον “ΒΗΜΑτοδότη”, ο κ. Λαζαρίδης διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια αυτά. “Δε γνωρίζω ποιος διαρρέει τέτοια πράγματα. Εμείς δεν διαρρεύσαμε κάτι τέτοιο. Σίγουρα όπως φαίνεται κάποιοι πάνε να φάνε τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά εγώ δεν μπορώ να τους βοηθήσω. Δεν πρέπει να φύγει ο Στουρνάρας από υπουργός Οικονομικών”, δήλωσε στο “ΒΗΜΑτοδότη ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφόρησαν, το υπουργείο Οικονομικών θα “έσπαγε” στα δύο, και ο κ. Λαζαρίδης θα αναλάμβανε υπουργός Οικονομικών, ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας θα ήταν υπεύθυνος μόνο για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ωστόσο, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ δηλώνει, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κάθετα αντίθετος στο να “σπάσει” στα δύο το υπουργείο Οικονομικών.