Την Παρασκευή απολογείται για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας, για τα οποία διώκεται σε κακουργηματικό βαθμό, ο πρόεδρος του νοσοκομείου “Αγλαΐα Κυριακού” και παλαιότερα πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χάρης Τομπούλογλου.
Ο Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη, μαζί με συνεργό του, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρείας ότι του ζήτησε 25.000 ευρώ για να μην κηρύξει έκπτωτη της επιχείρησή του από το πρόγραμμα "Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή", συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.
Ο διάλογος του προέδρου του νοσοκομείου με τον εκπρόσωπο του επιχειρηματία έχει καταγραφεί, και ο ίδιος ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων “αυτοί θα πάρουν 190.000 ευρώ, εγώ να μην πάρω τίποτα;” και “τόσα λεφτά κυκλοφορούν, για μας δεν έχει;”.
Ωστόσο, ο Χάρης Τομπούλογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την προσαγωγή του την Τετάρτη στα δικαστήρια της Ευελπίδων, υπερασπίστηκε την αθωότητά του, κάνοντας λόγο για “σκευωρία” σε βάρος του. “Πιστεύω στο Θεό και στη Δικαιοσύνη, η αλήθεια θα φανεί", δήλωσε, και εξήγησε: “Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν πλημμελείς και γι αυτό φοβόταν μήπως κηρυχθεί έκπτωτη".
Ποιος είναι ο Χάρης Τομπούλογλου
Γεννήθηκε το 1959 στη Νέα Χαλκηδόνα, από γονείς (Λάζαρος και Φωφώ) Μικρασιατικής-Ποντιακής καταγωγής, γεννημένους στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Τελείωσε το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας (Σπαθάρη) και το Λεόντειο Λύκειο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και στη συνέχεια Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Δημόσιο Αγγλικό Πανεπιστήμιο του Lancashire. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.
Από το 1978 εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα, της οποίας σήμερα αποτελεί ανώτερο στέλεχος. Από το 1978 μέχρι το 1987 υπηρέτησε στο τοπικό υποκατάστημα της Ε.Τ.Ε. στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον τομέα εξωτερικού Εμπορίου και Συναλλάγματος.
Από το 1989 έως το 1993 διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού", ενώ την περίοδο 2005-2008 επανήλθε στο ίδιο νοσοκομείο ως μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας.
Την περίοδο 1989-1993 διετέλεσε Πρόεδρος του Ταμείου Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (Τ.Ε.Α.Α.Π.Α.Ε.).
Στις δημοτικές εκλογές του 1986, 1990 και του 1998, εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, μεταξύ όλων των συνδυασμών ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή.
Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004, ως υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ψήφων (26.000 και 27.000) ενώ στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας αναδείχτηκε πρώτος.
Είναι μέλος του Συνδέσμου Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας και του Ιωνικού Α.Σ. Νέας Φιλαδέλφειας.