Σκουρλέτης: Η αιθαλομίχλη είναι έκφραση της ενεργειακής φτώχειας

Ιδιαίτερα επικριτική εμφανίζεται η Αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη θέση της κυβέρνησης, σε ό, τι αφορά τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, με φόντο τη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, στο τέλος της οποίας ο Γ.Στουρνάρας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προβεί σε μείωσή του. 

«Μέσω του κ. Στουρνάρα η κυβέρνηση επέλεξε να στείλει τις Χριστουγεννιάτικες ευχές της στον ελληνικό λαό λέγοντας του πως αδιαφορεί πλήρως αν δεν μπορεί να ζεσταθεί και φέτος» ανέφερε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης. 

«Το μήνυμα ήταν σαφές: Το πετρέλαιο και το ρεύμα θα παραμείνουν ακριβά και οποίος αντέξει» συνέχισε ο Π.Σκουρλέτης, για να καταλήξει: «Κύριε Σαμαρά και κύριε Στουρνάρα θα αντέξουμε. Θα αντέξουμε για να σας ανατρέψουμε».

«Η αιθαλομίχλη είναι έκφραση της ενεργειακής φτώχειας» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για όλους τους πολίτες που κρυώνουν. Η άρση της εξίσωσης φόρων του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης είναι πλέον απαραίτητη».

«Ταυτόχρονα χρειάζεται η χρηματοδότηση παρεμβάσεων ευρείας κλίμακας για την ενεργειακή αναβάθμιση του οικιστικού ιστού, την εξοικονόμηση ενέργειας και την οικονομική θέρμανση στις κατοικίες» καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Ν.Μαριάς ανέφερε πως «η συγκυβέρνηση, χαμένη στην αιθαλομίχλη, η συγκυβέρνηση συνεχίζει την ανάλγητη πολιτική της με το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης και παραδίδει τον εξαθλιωμένο ελληνικό λαό στο κρύο, βαθαίνοντας έτσι την ανθρωπιστική κρίση που πλήττει την πατρίδα μας».