Ισόπαλες Άρσεναλ και Τσέλσι, πανηγυρίζει η Λίβερπουλ

Άρσεναλ και Τσέλσι έμειναν στην ισοπαλία με 0-0 στο Έμιρεϊτς, για τη 17η αγωνιστική της αγγλικής Premier League, "βοηθώντας" τη Λίβερπουλ να πάει στην Boxing Day για πρώτη μετά το 2009 στην κορυφή της βαθμολογίας!

Με το αποτέλεσμα αυτό Λίβερπουλ και Άρσεναλ ισοβαθμούν στην πρώτη θέση, μετά από 17 αγώνες, στους 26 βαθμούς, όμως η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς θα κάνει Χριστούγεννα πρώτη λόγω της υπέρ της διαφοράς τερμάτων (+23 έναντι +16 των κανονιέρηδων).

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα που περνά Χριστούγεννα στην κορυφή κατακτά και τον τίτλο στο Νησί, με τη Λίβερπουλ να είναι η τελευταία που βρέθηκε ξανά στη θέση αυτή και δεν πήρε το πρωτάθλημα (2008/2009).

Για την ακρίβεια, η Λίβερπουλ δεν έχει στεφθεί πρωταθλήτρια τις τρεις τελευταίες σεζόν που βρέθηκε σ΄ αυτή τη θέση την Ημέρα των Χριστουγέννων (1991, 1997, 2009).

Η Τσέλσι, με το 0-0 στο λονδρέζικο ντέρμπι, έφτασε τους 34 βαθμούς και ισοβαθμεί με την Έβερτον, ενώ μόνη δεύτερη, πλέον, είναι η Μάντσεστερ Σίτι με 35 πόντους.

Η βροχή δυσκόλεψε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, όμως καμία εκ των δύο έτσι κι αλλιώς δεν ήταν καλή για να πάρει την τελική νίκη.

Την καλύτερη ευκαιρία στο 90λεπτο την είχαν οι μπλε με τον Φρανκ Λάμπαρντ να σημαδεύει το δοκάρι του Σέζνι στο 32' μετά από καταπληκτική μπαλιά του Αζάρ. Προς στο τέλος η Άρσεναλ έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες, με τον Ζιρού να είναι άστοχος ενώ έχουν προηγηθεί δύο τραγικές αποφάσεις του διαιτητή Ντιν που εκ πρώτης αρνείται πέναλτι σε ανατροπή του Ουόλκοτ και στη συνέχεια χαρίζει κόκκινη στον Ιβάνοβιτς για τάκλιν στο ύψος του προσώπου του Οζίλ.

Χωρίς αλλαγές ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Αρσέν Βενγκέρ, για την ισοπαλία έπαιξε στο τέλος η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος άλλαξε τον Τόρες με τον Λουίζ μετά τις χαμένες ευκαιρίες των κανονιέρηδων. Με το δοκάρι του Λάμπαρντ, οι μπλε έφτασαν τα οκτώ δοκάρια στη φετινή Premier League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Βερμάελεν, Γκιμπς, Αρτέτα, Ράμσι, Ουόλκοτ, Οζίλ, Ροσίτσκι, Ζιρού.

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Γκ. Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Μίκελ, Λάμπαρντ, Γουίλιαν (76' Όσκαρ), Τόρες (86' Ντ. Λουίζ), Αζάρ (72' Σίρλε).

Πηγή: novasports.gr