Ξένος Τύπος: Η ανανέωση συμβολαίου κρατά τον Μήτρογλου στην Ελλάδα

Ως χαμένη υπόθεση για τις αγγλικές ομάδες, θεωρεί ο Τύπος της χώρας, την ανανέωση της συνεργασίας του Κώστα Μήτρογλου με τον Ολυμπιακό. Όπως τονίζουν οι Άγγλοι, μετά την απόφαση του Έλληνα επιθετικού να επεκτείνει το συμβόλαιό του με τους ερυθρολεύκους είναι δύσκολο να αποχωρήσει από την Ελλάδα.

Αρχικά, η εφημερίδα Metro αναφέρει: "Η Άρσεναλ πρέπει να κοιτάξει αλλού για επιθετικό αφού ο στόχος-κλειδί Κωνσταντίνος Μήτρογλου δέσμευσε το μέλλον του στον Ολυμπιακό. Η ελληνική μηχανή των γκολ φερόταν ως επικεφαλής στη λίστα με τις επιλογές του Αρσέν Βενγκέρ για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου".

Από την πλευρά της, η Express τονίζει: "Ο Μήτρογλου, στόχος των Άρσεναλ, Τσέλσι και Λίβερπουλ υπογράφει νέο συμβόλαιο. Ο μεταγραφικός στόχος των Λίβερπουλ, Τσέλσι και Άρσεναλ, Κωνσταντίνος Μήτρογλου, επέκτεινε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, όπως επιβεβαίωσε ο σύλλογος".

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Eurosport: "Η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ και η Τσέλσι θα πρέπει να ξοδέψουν πολλά χρήματα αν θέλουν να αποκτήσουν τον Κώστα Μήτρογλου, αφού ο επιθετικός επέκτεινε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό".

Επίσης, το Sky Sports υπογραμμίζει: "Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι επέκτεινε το συμβόλαιο του Κωνσταντίνου Μήτρογλου, ο οποίος έχει συνδεθεί με πολλά κλαμπ της Premier League. Ο 25χρονος επιθετικός βρίσκεται σε κατάσταση-φωτιά αυτή τη σεζόν, με τα ρεπορτάζ να τον θέλουν να κεντρίζει το ενδιαφέρον κορυφαίων ελληνικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων της Λίβερπουλ, της Άρσεναλ και της Τσέλσι".

Η ανανέωση της συνεργασίας του Μήτρογλου απασχόλησε και τους Γερμανούς, με το περιοδικό Kicker να τονίζει: "Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι επέκτεινε το συμβόλαιο του Κωνσταντίνου Μήτρογλου, ο οποίος έχει συνδεθεί με αρκετές ομάδες της Premier League", ενώ το ίδιο αναφέρει το Teamtalk, που με τη σειρά του κάνει αναφορά στη Λίβερπουλ, την Άρσεναλ και την Τσέλσι: "Ο περιζήτητος Μήτρογλου είναι πιο ακριβός. Ο Κώστας Μήτρογλου πλέον έχει μεγαλύτερο κόστος για κάθε νέο εργοδότη".

Τέλος, η γαλλική εφημερίδα L' Equipe αναφέρει: "Ο επιθετικός σταρ του Ολυμπιακού Κώστας Μήτρογλου είχε συμβόλαιο μέχρι το 2016, αλλά είχε ρήτρα 8 εκατομμυρίων. Ο Ολυμπιακός διόρθωσε το πρόβλημα, επεκτείνοντας το συμβόλαιο του 25χρονου επιθετικού μέχρι το 2017 και αφαιρώντας κάθε ρήτρα. Ο Έλληνας επιθετικός είναι πιθανόν να φύγει και πάλι το καλοκαίρι, αλλά με ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό".

Πηγή: novasports.gr